Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Press konferencija FK Stari Grad

Povodom prve zvanične prvenstvene utakmice na svom stadionu u Luci danas je u prostorijama FK Stari Grad održana press konferencija na kojoj je najavljena ova historijska utakmica najmlađeg kluba visočke općine, te predstavljeni novi dresovi u kojima će “Građani” igrati svoje domaće utakmice. Press konferenciji su prisustvovali golman ekipe Adnan Tirić koji je govorio o prvoj utakmici koju su igrali u Porječanima i o iznenađujućem rezultatu u prvom kolu na vrućem gostovanju. Nakon Tirića novinarima se obratio i šef struke, proslavljeni trener Limo Asim koji je istakao da je bod osvojen protiv ekipe Omladinca zasluga cijelog kolektiva i dokaz da treneri FK Stari Grad na najbolji moguči način obavljaju svoje zadatke, što je i rezultiralo bodom na vrućem terenu. Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Bratstva, pošto je prva zvanična domaća, ekipa će nastojati doći i do prve pobjede.

Nakon šefa struke obratio se predsjednik kluba Muhamed Halilbegović: “Prije svega želim čestitati našim igračima na zasluženo osvojenom bodu protiv ekipe Omladinca. Naredni meč, ujedno i prvi domaći je protiv ekipe Bratstva, sutra (subota) od 11:00 sati na stadionu u Luci, pa ovom prilikom pozivam sve naše navijače i ljubitelje sporta da nam se pridruže na ovoj utakmici. Na prvoj domaćoj utakmici predstavit ćemo se s novim domaćim dresovima, marke Joma, pa ovu priliku koristimo i da predstavimo nove dresove koje nam je omogučilo VGT osiguranje, a za štampu se pobrinula uspješna firma DEEP reklame, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo”.

Završnu riječ imao je Emsur Kelemiš, potpredsjednik kluba, koji na početku nije bio raspoložen za izjave kazavši da on radi iz sjene, a da rezultati kluba govore o tom radu, ipak na insistiranje novinara odlučio se obratiti: “Hvala vam na posjeti ovom pressu i podršci koju na ovaj način dajete našem klubu. Početak sezone je donio iznenađenje i bod koji smo osvojili u Porječanima, tako da će nam to biti podstrek za buduće utakmice, ova ekipa može i puno više, a dokaz tome ćete vidjeti već u subotu u utakmici protiv Bratstva. Klupsko rukovodstvo prati rezultate ekipe i već sada vam mogu reči da je domet ove ekipe visok i da trudom, zalaganjem i poštenim suđenjem možemo među prve tri ekipe. Uprava već unaprijed razmišlja, tako da na ovim rezultatima nećemo stati, uporedo s takmičenjem angažovat ćemo se na traženju novih, kvalitetnih igrača, pa već naredne godine možda kroz KUP takmičenje krenemo u lov i na evropska takmičenja”.

Susret između FK Stari Grad i Bratstva na rasporedu je sutra, 10. septembra od 11:00 sati na stadionu u Luci, a ulaz je besplatan.

{joomplucat:244 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress