Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

12. septembar godišnjica otvorenja stadiona sa umjetnom travom

Na današnji dan, 12.09. 2010. godine, svečano je otvoren stadion sa umjetnom travom na Han Ploči prvim Bajramskim turnirom. Iako je rezultat bio u drugom planu pobjednik je bila ekipa iz Tulice. Drugi Bjaramski turnir na Han Ploči je završio prije par dana i opet je pobjednik bila ista ekipa. Važno je istaći da je to prvi stadion takve vrste na prostoru općina Kiseljak, Fojnica i  Kreševo.

Na svečano otvorenje na današnji dan bili su pozvani svi naši privrednici, predstavnici vlasti sa državnog i kantonalnih nivoa, predstavnici svih političkih partija i naši privrednici.

Pozivu su se odazvali i prisutnima se obratili predsjedavajući predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Emšo.

Danas sa ponosom možemo konstatovati da je investicija izgradnje stadiona sa umjetnom travom opravdala svoje postojanje, a prije svega zbog djece i Škole fudbala koja egzistira od aprila ove godine. Kroz stadion je za ovu godinu prošlo na stotine mladih ljudi koji vole fudbal i sportsku rekreaciju. Za pet proteklih mjeseci dvadeset škola fudbala je dolazeći na prijateljske utakmice Školi fudbala “Trijumf” igralo na ovom terenu. Mali fudbaleri su dolazili iz Zenice, Visokog, Sarajeva i ostalih gradova.

U svakom slučaju smo ponosni na dosada učinjenom, ali na tome ne treba da stanemo niti da se zadovoljimo. Naš cilj u budućnosti je natkriti postojeći stadion i ugraditi 300 sjedećih mjesta. Stolice već imamo samo nam je neophodna kontrukcija za tribine.

U narednom periodu imamo spremne projekte koje ćemo uz pomoć naših prijatelja, ako Bog da, i realizovati.

Zahvaljujemo svima na interesovanju za ono što radimo, a ono je zaista veliko. Pokazatelj za to je preko 12.000 posjeta na našem web portal (www.trijumf2010.com)  u veoma kratkom vremenu.

Također zahvaljujemo i našim prijateljima i sponzorima koji nas podržavaju u radu, a to su:

TIKA (Turska agencija za međunarodnu saradnju i erazvoj), Nim Yuksel i firma SUADA DIS TICARET, KARAMURSEL, TURKIYE, TAMEX d.o.o., Orman d.o.o. Kiseljak, Akova Impex d.o.o. Sarajevo, Auto-elektrika Auto-klima Dijagnostika “SINAN”, House Milos, Općina Kiseljak, Općina Ilidža, Općina Novo Sarajevo, Transport Beton d.o.o.  Demax Han Ploča, Termo fasade, mašinsko malterisanje, rigips ” MUAMER”, Štamparija Fojnica,  HS Auto dijelovi Kiseljak, e-usluge, web dizajn  http:www.e-usluge.com, foton.ba

(Bajrić Kenan)

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress