Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent u saradnji sa univerzitetima otvara nova radna mjesta

Prevent kroz svoju politiku poslovanja posebnu pažnju poklanja mladim ljudima koji proširuju svoja znanja i unapređuju vještine za ostvarenje životnih ciljeva.

Prethodne sedmice je objavljen poziv apsolventima i svršenicima fakulteta iz oblasti ekonomije, mašinstva, hemije i elektrotehnike Univerziteta u Zenici da se prijave za jednomjesečnu obuku pod nazivom „Prevent School of Automotive“. Polaznici ove škole će se upoznati sa politikom i načinom poslovanja u automobilskoj industriji. Poziv je otvoren za sve univerzitete u BiH. Konačni cilj projekta je da se nakon mjesec dana izabere deset najboljih polaznika koji će postati članovi Prevent grupacije koja danas ima preko 4.200 uposlenika u Bosni i Hercegovini, te preko 11.000 u svijetu.

U potrazi za neophodnim kadrom predstavnici Preventa su održali sastanak sa rektorom Univerziteta u Zenici Sabahudinom Ekinovićem, te dekanima Mašinskog, Metalurškog i Ekonomskog fakulteta. Tokom susreta predstavnici Preventa su približili sugovornicima poslovanje ove kompanije u Zenici, te predstavili planove za budućnost što uključuje i upošljavanje visoko obrazovanih.

Predstavnici Univeziteta izrazili su interes za početak saradnje sa vodećim bh.izvoznikom i jednim od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini.

Proudly powered by WordPress