Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Voda nije problem, vode nema

Nezadovoljni činjenicom da nemaju riješeno pitanje pitke vode u svojoj mjesnoj zajednici, mještani Čekrekčija danas su se okupili ispred zgrade Općine Visoko tražeći rješavanje ovog problema.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Alen Kučuković istakao je da su zahtjevi zbora građana MZ Čekrekčije javna infrastruktura  u koju nije ulagano više od 15 godina i da je želja da se na ispravan način riješe projekti koji su dogovoreni.

„To je prije svega projekat vodosnabdjevanja za koji su obezbjeđena sredstva, a ono što nama treba su dozvole i saglasnosti da krenemo s radovima.“

Kako saznajemo od sekretara Općinskog vijeća Visoko Zekije Omerbegović javno okupljanje i boravak u Velikoj sali zgrade Općine Visoko do ispunjenja njihovih zahtjeva je zabranjen od strane PU Visoko, ali to nije spriječilo  grupu od oko 40-ak mještana Čekrekčija da borave ispred zgrade Općine oko dva sata.

Pomoćnici načelnika u službama mjesnih zajednica i stambeno-komunalnih poslova održali su sastanak s predstavnicima MZ Čekrekčije.

„Prisutni su se uvjerili da predstavnici nadležnih službi stoje na raspolaganju za rješavanje njihovih problema i da ni sa jedne strane ne postoji razlog ovakvog rješavanja problema. Moramo biti svjesni da dinamiku radova u ovoj oblasti diktiraju usvojene odluke Općinskog vijeća Visoko, a one glase da  su prioriteti u rješavanju problema vodosnabdjevanja područje Kula Banjera, Arnautovića, prsten Ozrakovići  i Čekrekčije. Službe djeluju na osnovu ovog usvojenog programa sve dok ne dođe do eventualnih izmjena.“  – istakla je sekretar OV Zekija Omerbegović.

Prema ovim informacijama mještanima Čekrekčija ne preostaje ništa drugo već da strpljivo čekaju  da se provedu zaključci Općinskog vijeća i da na red dođe i pitanje vodosnabdjevanja u Čekrekčijama. Do tada, pitka voda u slavinama ostat će samo san.

{joomplucat:265 limit=9|columns=3}

Proudly powered by WordPress