Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnik Alibegović utvrdio nove cijene zakupa poslovnih prostora kojima raspolaže Općina

Načelnik Općine Visoko Munib Alibegović je utvrdio Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i postupku dodjele u zakup i visini naknade za poslovne prostore kojima pravo raspolaganja ima Općina Visoko i isti je dostavio Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje. O ovom Prijedlogu vijećnici će se izjašnjavati na narednoj sjednici OV Visoko zakazanoj za subotu 08. oktobra. U Prijedlogu odluke načelnika Alibegovića stoji:

Dosadašnja cijena zakupa za prostore u kojima se obavlja samostalna ugostiteljska djelatnost, promet robe na veliko i malo i kancelarijski prostor, a koji se nalaze u I zoni je bila 10 KM po m2, II zona 9 KM po m2, vangradsko područje 5 KM po m2.

Alibegović predlaže da se cijena u prvoj zoni smanji za 3 KM u drugoj za 4 KM, a u vangradskim područjima za 1 KM.

Za prostore u kojima se obavlja zanatska i uslužna djelatnost, magacinski prostor u kojem se vrši skladištenje robe Alibegović predlaže da se u prvoj zoni sa dosadašnjih 5 KM po m2 cijena smanji na 3 KM po m2, u drugoj zoni sa dosadašnjih 4,5 KM po m2 prijedlog je smanjenje za 2 KM i u vangradskom području prijedlog je da se sa dosadašnjih 2,5 KM po m2 cijena zakupa smanji na 1,5 KM po m2.

Ovi prijedlozi će prije nego budu zvanični sačekati potvrdu 25 vijećnika koji čine OV Visoko.

Proudly powered by WordPress