Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bratski grad Bjelovar pogodila teška tragedija

Visoko i hrvatski grad Bjelovar potpisnici su Povelje o bratimljenju, nakon čega su uslijedile posjete zvaničnika Bjelovara Visokom i obrnuto. Danas je naš bratski grad pogodila teška tragedija. Naime u 13.30 sati grom je udario u bjelovarskoj Ulici Ozane Kotorske te je izazvao požar u domu za starije i nemoćne osobe. Prema posljednjim informacijama Državne uprave za zaštitu i spašavanje poginule su tri osobe. Tri osobe su poginule na licu mjesta, a četvrta u bjelovarskoj bolnici. Ozlijeđeni štićenici doma smješteni su u Općoj bolnici Bjelovar, gdje ih je posjetila i premijerka Jadranka Kosor.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je da je 10 osoba ozlijeđeno. U trenutku izbijanja požara u domu je bilo 20-ak osoba. Iz bjelovarske bolnice kažu kako su primili 16 osoba od kojih je četvero završilo na kirurgiji. Dvije osobe su teže ozlijeđene, no svi su izvan životne opasnosti.

U požaru je izgorjelo krovište doma za starije i nemoćne. Navodno je jedna poginula osoba bila na gornjem katu, a dvije na donjim katovima, doznajemo od Bjelovarac.hr. Prema izvješću DUZS-a požar je lokaliziran u 13.55 sati. U gašenju je sudjelovalo 16 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar sa šest vozila. Gradonačelnik Bjelovara je odmah sazvao hitnu sjednicu stožera zaštite i spašavanja grada na kojoj se trebaju utvrditi daljnji koraci.

Sutra će biti održana odgođena Sjednica Općinskog Vijeća Visoko, vidjet ćemo da li će se na bilo koji način zvanična Općina Visoko sjetiti svog “brata” iz Hrvatske.

Proudly powered by WordPress