Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočani prezentirali web rješenja u Španiji

Protekle sedmice u Granadi je održana Campus Party Milenio konferencija, posvećena prezentaciji tehničkih i web rješenja, odnosno načina na koji mediji nove generacije utiču na distribuciju informacija. Dobar dio konferencije, koja je okupila preko 600 učesnika iz 22 zemlje, bio je posvećen kulturi dijaloga te korištenju socijalnih medija za povezivanje među ljudima, a svakako je bilo lijepo vidjeti kako mladi iz Izraela i Palestine vide šansu za zajedničku budućnost kroz prijateljstvo i saradnju, koje im u ovom trenutku upravo omogućavaju različite socijalne mreže.

Organizatori konferencije su dali priliku i za prezentiranje različitih projekata vezanih za područja inovacije, socijalnih medija te nauke, a od preko 1.000 objavljenih projekata, tridesetak je izabrano za veliko finale i prezentaciju tokom konferencije. Ono što svakako vrijedi istaći je činjenica da su različita rješenja tokom konferencije prezentirali i naši sugrađani Jasmin Ihtijarević i Enis Šahinović, koji su na taj način još jednom pokazali kako u našoj zemlji, odnosno našem gradu, postoji veliki potencijal za razvoj inovativnih rješenja koja se mogu nametnuti na globalnom tržištu.

Takav primjer je prezentirani projekat Live4Guitar (http://live4guitar.com/), pokrenut u Velikoj Britaniji, kojeg su razvili domaći stručnjaci predvođeni Ihtijarevićem, a koji omogućava svim zainteresiranim za učenje sviranja gitare da kroz video lekcije i dodatne informacije dostupne na portalu započnu sa ostvarivanjem svoga sna.

Proudly powered by WordPress