Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sporna četvorka se oprašta od igranja, klub im se zahvaljuje na dosadašnjem trudu!

Nakon što u subotu četverica prvotimaca Bosne-Prevent nisu otputovali u Živinice na utakmicu Konjuh-Bosna-Prevent, oglasila se i Uprava kluba saopćenjem koje vam prenosimo u cijelosti:

Teška  situacija u pogledu nedostatka finansijskih sredstava od početka sezone 2011/2012. uzrokovala velike teškoće u radu i bila uzrok velikog nezadovoljstva igrača što je u nekoliko navrata  prijetilo opasnošću eskaliranja. To se nije desilo najaviše zbog uzajmnog razumjevanja i poštivanja kao i tolerancije koja je bila na dosta visokom nivou. Uprava je činila maksimalne napore i zajedno sa svim sponzorima uspjela obezbjediti jedan dio sredstava od kojih je najveći dio usmjeravan na isplatu duga  igračima i stručnom štabu, dok je drugi dio morao biti usmjeren na elementarne stvari bez kojih nema igranja i utakmica. Nažalost, nezadovoljstvo igrača je kulminiralo odlukom da se u ovom trenutku oproste od igranja, tako da po svojoj odluci u nastavku sezone kao igrači više neće trenirati i igrati Geko, Selimović, Ahić i Zečević.

Uprava RK „Bosna-Prevent“ Visoko je  zajedno sa trenerom ekipe na neki način  zatečena odlukama igrača da  ne idu i ne igraju utakmivu protiv „Konjuha„ u Živinicama .Trenutak u kome su donijeli svoje odluke za klub, upravu i stučni štab je zaista iznimno težak, ali sa druge strane svako pojedinačno najbolje zna šta je za njega lično dobro i kada treba da donese određenu odluku.

Uprava je sa odlukom igrača o prestanku igranja upoznata nakon razgovora kojeg su u subotu vodili sa članom uprave koji je i zadužen za rad sa igračima,gospodinom Almedinom Babićem. Dan ranije igrači su obaviješteni da je obezbjeđen dio sredstava koji im je isplaćen u subotu u prijepodnevnim satima.

Trener će u skladu sa zatečenom sitiuacijom i pravilnikom, dati svoj prijedlog mjera, a Uprava će potom na zvaničnoj sjednici razmotriti cijelu situaciju i donijeti adekvatne odluke poštujući prije svega pravilnik, želje pojedinačnih igrača i interese kluba.

Ono što svakako  treba istaći je da su spomenuti igrači u prethodnom periodu sasvim sigurno dali doprinos veoma uspješnom početku i toku sezone, da su pokazali  strpljivost za sve teškoće u kojima se klub našao do određene mjere te ća će sasvim sigurno klub u nastavku sezone biti značajno oslabljen njihovim eventualnim odlaskom. Klub nastavlja dalje takmičenje  sa mlađim igračima koji će imati jedinstvenu priliku da iznesu ostatak sezone do kraja, a trener da polako i sigurno oblikuje mlade igrače. Šta će se u pogledu obezbjeđenje sredstava i koncepcije i strategije igranja dešavati prije početka drugog djela sezone, vidjet ćemo.

Možda je ovo i prilika da se i sve gradske strukture kao i svi potencijalni sponzori zapitaju kao prvo želimo li i imamo li snage i  sredstava da imamo premijerligaša ili ćemo shodno raspoloživim sredstvima i voljom i entuzijazmom igrača odrediti i svoje ambicije. Rukomet se igrao toliko godina i igrat će se sasvim sigurno i u daljem periodu ali  je sigurno da za veće rezultate i veće ambicije nedostaju sredstva i da je neophodan angažman šire zajednice .

Igračima Zečeviću, Geki, Selimoviću i Ahiću ovom prilikom se zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i rezultatima i želimo im dobro zdravlje, puno sreće i uspjeha u životu .

Proudly powered by WordPress