Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Milion garnitura autopresvlaka za milion automobila u Evropi

Milionita garnitura automobilskih presvlaka proizvedena je u Preventovim proizvodnim pogonima u Goruši kod Visokog. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, kao rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

Uposlenici i menadžment Preventa zajedno su svečano uz “milionsku” tortu obilježili proizvodnju milionite garniture u proizvodnim pogonima u Goruši.

„Ovo je drugi put da smo uspjeli tokom jedne godine sašiti milion garnitura autopresvlaka. Jako smo sretni i ponosni na našu kompaniju, koja je u ovom trenutku pozitivan primjer za bh. ekonomiju” – istakao je Almir Jazvin, direktor Prevent BiH, te dodao “Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je renomirani dobavljač automobilskih presvlaka za svjetske proizvođače automobila. Radi se o vrlo zahtjevnim kupcima, i sve mora biti u skladu sa veoma strogim standardima za kvalitet i proizvodnju, jer svaki deseti automobil u Europi ima Preventove presvlake. Ovo današnje obilježavanje je dokaz da smo u prethodnom periodu bili u mogućnosti ispoštovati te norme, a istim tempom nastavljamo i u budućnosti. Nastavljamo sa politikom otvaranja jednog radnog mjesta svaki dan i to je nešto na što smo izuzetno ponosni.“

Obraćajući se prisutnima tokom ceremonije, Kenan Nalbantić, direktor Prevent Sarajevo, izrazio je posebnu zahvalnost svim uposlenicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Prevent u Bosni i Hercegovini zapošljava blizu 4.800 ljudi, a svoje proizvodne pogone ima u Visokom, Zenici, Goraždu, Jelahu i Vogošći. Na ovim lokacijama Prevent proizvodi kožne i tekstile presvlake i kočione diskove za automobilsku industriju, izrađuje zaštitne rukavice i drugu zaštitnu opremu, te proizvodi gumene čamce. Preventova kožara u Visokom je najmodernija kompanija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Svoja iskustva u radu izrazila je Nerma Vilić, zaposlena u Preventu već 12 godina: „Drago mi je da sam i ja učestvovala u pravljenju milionite garniture u pogonu u Goruši gdje je zapravo sve i počelo. Iza Preventa danas stoji dobra ekipa radnika i stručnjaka koji naporno rade da bi se došlo do ovih ciljeva“ – istakla je Nerma Vilić.

Milionita garnitura autopresvlaka namjenjena je za model Passat B7, na kome je zabilježeno najveće povećanje u izvozu u odnosu na prošlu godinu. Koža za presvlake Passat B7 proizvodi se u Prevent Leatheru u Visokom što ovaj model čini ekskluzivnim proizvodom iz Bosne i Hercegovine.

 

„Prošle godine milionitu garnituru smo sašili u našim proizvodnim pogonima u Zenici. Ovog puta je to Visoko, i ja sam jako sretan zbog toga. Naš najveći potencijal su naši zaposlenici, koji svakog dana marljivo rade, i zbog kojih postižemo zapažene rezultate poslovanja. Moja zahvalnost i čestitke su upućene njima,“ izjavio je Nermin Kraljić, vođa proizvodne lokacije u Goruši.

{joomplucat:343 limit=26|columns=4}

Proudly powered by WordPress