Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA Visoko ugostila svjetskog prvaka u karateu

Stranku demokratske akcije Visoko posjetili su članovi Karate kluba Visoko. Ova posjeta dio je plana i programa rada Povjereništva SDA Visoko koje se obavezalo da će u narednom periodu ostvarivati saradnju između ostalih i sa sportskim udruženjima s područja naše općine.

Prostorije Stranke posjetio je Osman Građanin, svjetski prvak u karateu, koji je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Beogradu ponio titulu svjetskog prvaka u kategoriji pojedinačnih borbi i bronzom u konkurenciji borbi ekipno. U društvu s njim bio je prisutan i predsjednik kluba, gospodin Midhat Hajdarević te trener Kluba gospodin Redžep Građan. Imajući u vidu sve dosadašnje rezultate, a posebno posljednje rezultate koje je ostvario naš sugrađanin Osman u Beogradu, upravi i članovima ovog kluba data je puna podrška u njihovom radu.

Ministrica za finansije u Vladi Zeničko-dobojskog kantona gospođa Amra Babić je u prostorijama Stranke demokratske akcije Visoko bila domaćin našem svjetskom prvaku, kao i predsjedniku i treneru ovog kluba. Istakla je da sistematski pristup sportu kod nas nedostaje i konstatovala je da su novčana sredstva koja se danas dodjeljuju sportskim udruženjima nedovoljna, te je naglasila da je neophodno napraviti zaokret u odnosu prema sportu i zakonski omogućiti dugoročnu strategiju razvoja sporta. Ministrica Babić je čestitala je Osmanu na osvojenoj medalji i dala punu podršku u njegovom daljnjem radu. 

Stranka demokratske akcije Visoko prva je institucija na ovom prostoru koja je ovog svjetskog prvaka ugostila i odala počast za osvojeni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. 

Naš svjetski prvak Osman Građan tokom ove posjete zahvalio je Stranci demokratske akcije Visoko i ministrici Babić na prijemu, i naglasio da ovaj prijem koji je upriličen za njega kao svjetskog prvaka u karateu mnogo znači. Imajući u vidu činjenicu da organi vlasti nisu imali sluha i da je ovo prvi zvanični prijem koji je organiziran u njegovu čast, Osman je naglasio da je on kao i klub za koji trenira u proteklom periodu ostvario još mnogo zavidnih rezultata, ali da i te rezultate kao i ovaj posljednji nisu prepoznale i prihvatile institucije vlasti.

Na ovom sastanku je konstatovano je da svi zajedno moramo uložiti napore da stavri promjenimo i pokrenemo sa mrtve tačke. Imajući u vidu činjenicu da na području općine Visoko danas imamo registrovanih preko 50 klubova, a da su sredstva iz budžeta Općine već dugi niz godina ostala ista, te je neophodno izvršiti reevidenciju klubova i njihovih aktivnosti, kako bi se sredstva koja su namjenjena za sport mogla raspoređivati u prave svrhe.

Cijeneći rad i trud visočkih sportista, članovi Povjereništva Stranke demokratske akcije Visoko obavezali su se da će u narednom periodu davati punu podršku u radu sportskih udruženja s područja naše općine.

Proudly powered by WordPress