Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Confero“ dobio prostorije za rad

Na veliku radost svih članova Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ potpisan je zvanični sporazum sa Općinom Visoko o dodjeli prostorija za naše udruženje. Stoga, zvanično možemo reći da više nismo beskućnici, te da smo konačno naišli na razumijevanje lokalnih vlasti za naš rad.  Prostorije udruženja nalaze se u ulici Čabaravdića br. 1., a nama predostoji veliki posao uređenja prostorije, rekonstrukcije, reorganizacije, te stavljanja u funkciju pomenutog prostora.

Ovim putem izražavamo zahvalnost općinskim vlastima na čelu sa načelnikom Munibom Alibegovićem, što su konačno podržali naš rad te tako omogućili nesmetano funkcionisanje udruženja.

Naše udruženje će na ovaj način započeti sa još aktivnijim radom i predanošću, te nastojanju da naše Visoko zaista pretvorimo u kulturni centar.

U narednom periodu uslijedit će niz projekata kojim ćemo opravdati naše ciljeve i pokazati kako je mladost ovoga grada sposobna mijenjati društvenu svijest, biti odgovorna prema svim članovima društva i osvjetlati obraz grada, što i oni  koji su zaduženi za to ne čine.

Proudly powered by WordPress