Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas skraćeni časovi u drugoj smjeni

U svim školama na području općine Visoko u drugoj smjeni danas će biti skraćeni časovi – potvrdio je to za Visoko.co.ba Senad Zukan, predsjednik Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko.

„ Ovog su jutra evidentirana kašnjenja djece u područnim školama zbog velikih snježnih padavina. Mi smo kontaktirani od strane ministrice Bernadete Galijašević i u skladu sa njenim preporukama i stanju na terenu odlučili smo da se časovi skrate za učenike u drugoj smjeni svih osnovnih i srednjih škola. Izuzetak su samo Medresa u Čajengradu i Franjevačka gimnazija koje su internatskog tipa. Također, u zavisnosti od količine padavina i općih vremenskih uvjeta – bit će donesena i odluka hoće li naredne sedmice biti nastavljeno sa skraćenom nastavom ili će ona biti potpuno obustavljena“ – izjavio je za Visoko.co.ba Zukan.

Kako saznajemo situacija je izuzetno teška na području Olova i Vareša dok na visočkoj općini nisu zabilježeni veći problemi sa grijanjem i prijevozom.

Časovi će danas u drugoj smjeni trajati 30 minuta. Odluka o načinu organizovanja nastave ili eventualnom prekidu bit će donsena u nedjelju 05.februara.

Proudly powered by WordPress