Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Teatarska grupa Confero pristupa YPAL povelji

altUz predstavu “Tamo je polje”, koja će se održati u Gradskom kinu Visoko sa početkom u 20h, na Svjetski dan pozorišta 27. marta, Confero će također istog dana pristupiti i zvaničnom potpisivanju i pristupanju YPAL povelji. Šta je zapravo ova povelja? U slobodnom prijevodu, to je Povelja mladih evropskih teatarskih gledalaca koji su oformili YPAL mrežu u namjeri da afirmišu nove evropske tokove u pozorištu i na taj način daju svoj doprinos u očuvanju i njegovanju Evropske unije, ali naročito u smislu podrške onim zemljama koje još nisu članice EU. Predsjednik Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero” Rasim Pavica bio je aktivni sudionik prvog zvaničnog susreta ove mreže u Reimsu u Francuskoj, gdje je zajedno sa pet ostalih mladih ljudi iz naše zemlje uspješno dogovoreno i pristupanje Confera ovoj značajnoj mreži. Zbog toga će na Svjetski dan pozorišta tačno u 15h u prostorijama našeg prijateljskog udruženja Damar omladine, Confero zvanično pristupiti potpisivanju ove povelje, te tako ozvaničiti i svoj ulazak u YPAL mrežu.

Jedan od ciljeva ove mreže jeste i kritički gledalac, na čemu će se Confero najviše zalagati, naročito u pogledu odgoja pozorišne publike, kao i kreiranja predstava po njihovom interesu i zanimanju. Tako će naša publika već u utorak, 27. marta, po završetku igranja predstave “Tamo je polje” moći ocijeniti istu i tako dati još veći doprinos kada je teatarska umjetnost u pitanju.

Još jednom pozivamo cijenjenu publiku da na vrijeme izvrši kupovinu karata, a to mogu učiniti svakog dana u terminu od 12h do 13h u Gradskom kinu Visoko.

Proudly powered by WordPress