Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: U maju otvaranje Centra za rani rast i razvoj djece i stručnu pomoć roditeljima

altProstor nekadašnjeg vešeraja u zgradi visočkog obdaništa uskoro će dobiti novu namjenu – Centar za rani rast i razvoj djece i stručnu pomoć roditeljima. Prostor je potpuno preuređen i prilagođen novim potrebama mališana i njihovih roditelja u budućim radionicama. Radi se o projektu norveške organizacije Save the Children Norway koja zajedno s Općinom Visoko finansira ovaj projekat. Centar će biti integrirani dio JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko,a  koji će imati svoje planove za rad sa djecom i roditeljima.

Centar će svoja vrata otvoriti u drugoj polovini mjeseca maja, a nastao je kao rezultat saradnje norveške organizacije, Općine Visoko i vrtića. Građevinske radove u rekonstrukciji  prostora je finansirala općina Visoko, a namještaj i didaktičke sadržaje obezbijedit će organizacija Save the children.

„Planirane su po dvije radionice sedmično i to prvenstveno za onu djecu koja ne dolaze u obdanište, ali i za sve druge zainteresovane roditelje koji će u ovom Centru moći dobiti odgovore na svoja eventualna pitanja. S djecom i roditeljima radit će profesori predškolskog odgoja koji će osmišljavati radionice i stručna predavanja za roditelje” – istakla je za Visoko.co.ba Suada Mlačo, direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

Ona je istakla kako će ovaj prostor biti korišten i za program obaveznog predškolskog obrazovanja za koje su sada stvoreni još bolji uvjeti.

Otvaranje Centra za rani rast i razvoj djece i stručnu pomoć roditeljima pri JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko bit će otvoren 21. maja 2012.g.

{joomplucat:476 limit=8|columns=4}

Proudly powered by WordPress