Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Revanš utakmica finala KUP-a BiH u malom nogometu se igra u Visokom

altKSC”Mladost” i grad Visoko bit će domaćini finalne utakmice KUP-a Bosne i Hercegovine u malom nogometu. Naime, MNK “Centar Remi-BH Play” predvođen Dženanom Muminovićem ponovo se odlučio da jednu ovako jako važnu utakmicu igra pred visočkom publikom. Protivnik u finalu je ekipa “Libero” iz Zavidovića, prva utakmica se igra 03.05.2012. godine u Zavidovićima, a revanš je subotu 05.05, sa početkom u 20.00 sati. Pobjednik KUP-a BiH ostvaruje pravo nastupa na evropskoj sceni, tačnije u RECOPA KUP-u, što je u rangu Liga Europe koji se igra na velikim terenima. Poseban kuriozitet ove druge utakmice koja se igra u Visokom je da će pobjedničkoj ekipi pehar uručiti predsjednik Komiteta za normalizaciju N/F Saveza BiH Ivica Osim.

–  Zbog prelijepog ambijenta i velike posjete te prijatelja koje imam u Visokom odlučili smo ovo finale igrati u Visokom. Na određeni način ostali smo i dužni Visočanima zbog one nesretne završnice prvenstva kada smo titulu izgubili od Leotara 20 sekundi do kraja meča. Nadam se da će nas publika ponovo podržati i da ćemo igrati pred puno gledalaca, ovoga puta ništa nećemo prepustiti slučaju i naš uspjeh i trofej ćemo podijeliti sa Visočanima – poručuje Dženan Džeka Muminović.

Ekipa MNK Centar Remi-BH Play do finala je došla nakon pobjeda nad ekipama “Tango” iz Lukavice, “Drina” iz Goražda i “Socrates” iz Banja Luke.

Proudly powered by WordPress