Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Učenik generacije Mirhat Babić

Povodom 41. godišnjice od osnivanja Mješovitog srednjoškolskog centra ‘ Hazim Šabanović ‘ u prostorijama te škole je danas upriličena manifestacija obilježavanja dana škole. Profesori i učenici ove škole su kroz praktične primjere pokazali dosadašnji rad škole te uspjehe učenika u vannastavnim aktivnostima.

Manifestaciju je otvorio profesor Najrudin Zilić, direktor srednjoškolskog centra, koji se zahvalio osoblju škole na odličnom dosadašnjem radu, pohvalio učenike škole koji su učestvovali na raznim takmičenjima uvijek donoseći odlične rezultate sa istih, te istakao kako bi se ovakva tradicija morala nastaviti i u narednom periodu rada škole, te da pomacima i poboljšanjima u radu nikad ne smije faliti mjesta. Poslije uvodnog govora glavnu riječ su preuzeli učenici iz različitih školskih sekcija koji su kroz scenske nastupe prikazali dosadašnji rad sa svojim profesorima, te učenici članovi KUD ‘ Visoko ‘ i KK ‘ Visoko ‘ koji su svojim tačkama prikazali svoje dosadašnje uspjehe na poljima kulture i sporta, za što su dobili posebna priznanja. Također počasni gost škole, Armin Muzaferija, je sa svojim muzičkim performansom dodao još jednu čarobnu melodiju u rad srednjoškolskog centra.

Za kraj su dodjeljena priznanja osoblju i učenicima škole za uspješno obavljenu školsku godinu. Dodijeljena su priznanja za uspjehe na takmičenjima iz matematike, fizike, računarskih tehnologija i ekonomije. Također su posebno pohvaljeni članovi Vijeća učenika MSŠ ‘ Hazim Šabanović ‘ koji su ove školske godine ostvarili značajan pomak osnivanjem Lokalnog tima, koji ima za zadatak borbu za prava učenika u obrazovnom sistemu. Za učenika generacije proglašen je Mirhat Babić.

Proudly powered by WordPress