Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Kampanja bez politikanstva i lažnih obećanja

altJednoglasan izbor Ramiza Brkića za načelnika i Muhameda Husića kao  nosioca liste OV na predstojećim lokalnim izborima – potvrđen je na današnjoj press konferenciji u prostorijama SDP-a Visoko. Time je ova politička opcija u Visokom prva javno obznanila imena svojih vodećih kandidata, a najavljeno je i objavljivanje kompletne liste za Općinsko vijeće Visoko do 28. maja.

Kako je istakao Dejan Šćepanović, predsjednik Foruma mladih, SDP na ove izbore izlazi samostalno.

Izražavajući zahvalnost OO SDP-a Visoko koji su mu jednoglasno ukazali povjerenje, kandidat za načelnika SDP-a Visoko Ramiz Brkić istakao je da će se njegov program rada zasnivati na pet politika SDP-a: ekonomija, pravda, socijalna politika, obrazovanje i zdravstvo.

„Zamolio sam sve članove Općinskog odbora da mi dostave sve ono što znaju – eventualne probleme s kojima se susreću građani općine Visoko, kako bismo zajednički radili na njihovom rješavanju  sa našim kadrom na svim nivoima vlasti. U kampanji sigurno neću koristiti politikanstvo niti davati lažna obećanja i ne želim dobiti nijedan glas na osnovu tuđih propusta.” – istako je Brkić.

Muhamed Husić nosilac je liste SDP-a za Općinsko vijeće Visoko i aktivni član ove partije posljednjih 14 godina. Kaže kako ga je na kandidaturu ponukalo vlastito iskustvo i kako je spreman ući u koštac sa problemima građana, a posebno privrednika.

„SDP na ovim izborima ima kvalitetne kandidate kojima se može vjerovati i koji mogu promijeniti stvari na bolje u Visokom. Mi imamo izuzetno povoljnu geografsku poziciju koja je poreduvjet za napredno poslovanje, ali šansu koju imamo mi do sada nismo iskoristili. Ja ću dati sve od sebe da zadovoljim oštre kriterije birača” – obratio se novinarima Husić.

Na pitanje novinara da li je bilo razgovora s predstavnicima drugih političkih opcija u Visokom o eventualnom zajedničkom kandidatu za načelnika općine Visoko Faruk Salčinović, predsjednik OO SDP-a, izjavio je da takvih razgovora nije bilo, te da je SDP ozbiljna partija koja na izbore  izlazi sa svojim kandidatom.

{joomplucat:521 limit=6|columns=3}

Proudly powered by WordPress