Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Otvorena izložba “Probudi se, pokreni se”

altUz prisustvo brojnih gostiju, sinoć je u Zavičajnom muzeju u Visokom otvorena treća po redu izložba umjetničkih radova omladine Visokog „Probudi se, pokreni se”.  Izložbu su i ovu godinu organizovali članovi Udruženja Damar omladine u saradnji  sa Zavičajnim muzejom Visoko.

Izložbi su predhodile dvije radionice – slikarstvo koju je vodio akademski slikar Ishak Hajro i vajarstvo koju je s učesnicima vodio akademski kipar Nedim Džikić. Radovi koji su izloženi većinom su nastali na ovim radionicama, a izloženi sui drugi  radovi mladih umjetnika Visokog.

O izložbi i značaju obilježavanja Svjetskog dana i Evropske noći muzeja govorio je koautor i promotor izložbe Goran Antović. On je kazao kako živimo u jednom vremenu art miksa u kojima se puno stvari miješa – između fotografije, editinga i drugih pravaca. Zahvalio se Damaru omladine kao najaktivnijem udruženju na uspješnoj  organizaciji i ovog projekta.

Ideju organizacije i obilježavanja ovog datuma pozdravio je i premijer ZDK Fikret Plevljak.

„ Onoliko koliko budemo imali ljepote i topline i kulture u sebi, toliko će i naš život biti lijep i snošljiv, a onda ćemo i one neke materijalne stvari lakše prebroditi” kazao je Plevljak.

Izložba nosi simboličnu poruku pod pokroviteljstvom ICOM-a “Muzeji u svijetu promjena”,u noći, kada muzeji širom Evrope otvaraju svoja vrata za posjetitelje željne umjetničke ekspresije.

Izložbu  radova „Probudi se, pokreni se” možete u narednih deset dana pogledati u prostorijama Zavičajnog muzeja u Visokom.

{joomplucat:526 limit=17|columns=4}

Proudly powered by WordPress