Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semir Bukvić: Moja budućnost je u Željezničaru

Mladi golman Željezničara i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Semir Bukvić dočekao je svoju priliku na golu Plavih. Golman novog bh. prvaka, po općoj ocjeni, odlično je odradio svoj dio posla premda je primio tri gola:

”Strpljivo sam čekao svoju priliku, i stručni štab je jako zadovoljan onim što sam pokazao u susretima s Kozarom i Leotarom. Istina, primio sam tri gola ali je i ekipa igrala dosta lošije nego u dosadašnjem dijelu sezone s obzirom da ove utakmice nisu imale nikakav rezultatski značaj za nas”, govori Bukvić i dodaje:

”Volio bih nastaviti saradnju s klubom jer smatram da se mogu izboriti za mjesto prvog golmana. Ponuda imam, ali ću ostati u klubu koji volim. Nadam se da će i ostale pozicije u ekipi ostati jednako dobro pokrivene kako bismo u predstojećim evropskim nastupima pokazali snagu.”

Bukvić je standardni čuvar mreže U21 selekcije koju u narednim danima očekuju vrlo važne utakmice u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo:

”Pokazali smo da smo vrlo kvalitetna ekipa. Raduje me dobra forma nosioca igre a posebno mojih saigrača iz Željezničara Josipa Kvesića i Benjamina Čolića. Mišljenja sam da  ovaj tim ima kvalitet da savlada Bjelorusiju i konačno se plasira na jedno veliko takmičenje što bi za fudbal u našoj zemlji bio sjajan uspjeh”, zaključio je Bukvić na kraju razgovora za SportSport.ba uz konstataciju da ljepši rođendanski poklon od duple krune, nije mogao ni poželjeti.

(sportsport.ba)

Proudly powered by WordPress