Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Adrenalinski park za djecu svih uzrasta

altPosljednjih nekoliko godina, zelena površina u Zanatskom centru “Sebilj 2” (između restorana  Valentino i frizerskog salona AM) se ponedjeljkom pretvarala u buvljak pijacu iza koje je ostajala gomila smeća, te su se s vremenom stvorile 3 divlje deponije. Članovi Udruženja “Eko Viking” su uz pomoć komšija koji žive uz nastale deponije više puta organizirali akcije čišćenja, ali se pokazalo da to nije dugoročno rješenje. Stoga su odlučili pokrenuti aktivnosti  da bi ova zelena površina dobila drugu namjenu.

“Stupili smo u kontakt s direktorom Zanatskog centra Mirsadom Novokmetom i potpisali Ugovor o ustupanju tog dijela  zemljišta na upravljanje i korištenje. Planiramo napraviti manji adrenalinski park za djecu i omladinu svih uzrasta“ – istakla je Samra Džafić, član Upravnog odbora Udruženja.

Radovi će se odvijati u nekoliko faza. Trenutno se provodi prva faza, odnosno priprema zemljišta za sijanje trave. Nakon toga slijedi ograđivanje, osvjetljenje i postavljanje odgovarajućeg mobilijara za sportsko-rekreativne aktivnosti.

“Želim se zahvaliti komšijama koji su nam ovom prilikom pružili punu podršku i učešće u ovim aktivnostima, s obzirom da  su i sami više puta reagirali na prethodno stanje ali bez rezultata” – dodala je članica UO Udruženja “Eko Viking”.

altaltaltalt

Proudly powered by WordPress