Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekat škola glume

altUdruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero od početka jula počinje s implementacijom svog narednog projekta pod nazivom „Škola glume“.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane učenike i studente s područja općine Visoko da se prijave za učesće u projektu  za vrijeme kojeg će se upoznati s osnovnim smjernicama i pravilima teatra i glume te krunisati svoj rad, trud i zalaganje predstavom u kojoj će se predstaviti svi učesnici škole.

Škola glume je projekat koji će trajati tri mjeseca. U okviru implementacije projekta bit će održano osam časova mjesečno u trajanju od po 90 minuta. Svaki mjesec će učesnici biti u prilici da slušaju predavanje jednog gosta predavača koji je uz to priznati i renomirani glumac s područja Bosne i Hercegovine, tako da će se već prvog mjeseca polaznicima predstaviti Nela Đenisijević, inače glavna glumica pozorišnog hita „Ja, mahaluša“.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail adresu tgconfero@gmail.com . Prijave treba da sadrže ime, prezime, godište i broj telefona učesnika. Podsjećamo da prijave treba slati najkasnije do 28.6.2012. godine.

Proudly powered by WordPress