Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šemsudin Mehmedović i dr. Senad Karavdić obišli novoizgrađeni lokalni put kroz Veliko Čajno

altPotpredsjednik SDA Bosne i Hercegovine i zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović i potpredsjednik OO SDA Visoko i poslanik u Skupštini ZDK dr.Senad Karavdić danas su posjetili Medresu “Osman ef. Redžović” i u društvu direktora Medrese Džemala Salihspahića i njegovog zamjenika Dženana Handžića obišli ranije obećanu, a danas i završenu dionicu rekonstrukcije puta od osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” do Gornjeg Čajna u dužini od 794 metra.

Radovi na ovoj rekonstrukciji puta započeli su 18. maja 2012. godine, iako smo u izbornoj godini ovdje se ne radi o još jednom od „predizbornih“ puteva. Naime, sredstva za izgradnju ovog puta obezbijeđena još 2010. godine putem Federalnog ministarstva za promet i komunikacije, i to od godišnje naknade za izdavanje GSM licence za Federaciju BiH.

altOpćina Visoko kao korisnik navedenih sredstava krajem 2011. godine provela je proceduru javne nabavke i kao najpovoljnijeg ponuđača odabrala firmu „MGV GRADNJA“ d.o.o. iz Zavidovića. Dogovorom između investitora, izvođača radova i predstavnika lokalne zajednice dogovoreno je da se predviđeni radovi prolongiraju do proljeća i boljih vremenskih uvjeta za izvođenje građevinskih radova.

Nakon obilaska cjelokupne dionice urađenog puta, na poziv članova Uprave kluba FK “Gračanica” dr. Senad Karavdić u društvu Adisa i Anesa Hajlovca te Mirnesa Gačana obišao je i novoizgrađeni fudbalski teren te se upoznao sa detaljima oko same izgradnje ovog sportskog zdanja u MZ Gračanica koje je plod solidarnosti, entuzijazma i volje mještana te sponzora, a koje bi uskoro trebalo početi služiti svojoj svrsi i krajnjoj namjeni.alt

Proudly powered by WordPress