Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nekadašnji golman NK Bosna i mladi reprezentativac Semir Bukvić prvi golman FK Željezničar

Željezničar je jučer počeo sa priprema za narednu sezonu. Plavi već sutra putuju za Međugorje, a završna faza bit će obavljena u Austriji. Aktuelni prvak se želi što bolje spremiti za Ligi prvaka, a već narednog ponedjeljka će saznati s kim će igrati u drugom pretkolu elitnog takmičenja.

Jedna od nedoumica uoči početka sezone je bila ko će stajati na golu tima sa Grbavice. Po svemu sudeći priliku će dobiti mladi reprezentativac BiH, Semir Bukvić.

„Priliku će dobiti Bukvić, pa ćemo vidjeti. Branio je dobro u posljednje vrijeme, pokazao je da ima potencijala, sada je sve do njega hoće li opravdati povjerenje. Za sada nismo uspjeli dovesti niti jednog golmana. Dakle, probat ćemo Bukvića spremiti kako za Evropu tako i za prvenstvo. Vidjećemo kako će to biti na početku, pripremama…“, govori za naš portal legendarni Adnan Gušo, koji nije odbacio mogućnost da i on ponovo stane među stative.

„Ja sam tu, nigdje ne idem. Ako bude potrebno uskočit ću, a tu je i Karić. Ipak, ja mislim kako će Semir opravdati povjerenje“, ističe Gušo, koji je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za dvostruku krunu Željezničara.

(Sport Centar)

Proudly powered by WordPress