Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

A sad i zvanično: Mr. Vahid Hećo kandidat za načelnika općine Visoko, dr. Izet Smajević nosilac liste za OV

altMr. Vahid Hećo predsjednik Povjereništva SBiH OS Visoko, potvrdio je svoju kandidaturu na poziciju načelnika općine Visoko na narednim lokalnim izborima. Hećo je potvrdio i da će nosilac liste za Općinsko vijeće Visoko OS SBiH biti prof.dr. Izet Smajević. Broj kandidata na listi još nije utvrđen niti je formirana konačna lista.

„Oslonit ćemo se na prirodne resurse jer voda je izvor života. Uz to ćemo se osloniti i na ostale resurse, kao i na privrednu proizvodnju u jednom novom okviru gdje želimo da budžetska sredstva koja se sad kreću oko osam miliona da budu dvostruka ili trostruka, jer kad imate novac onda možete rješavati sve goruće probleme.  – iznio je dio planova za djelovanje kandidata SBiH mr. Hećo na današnjoj press konferenciji, najavljujući ambiciozan i realan program.

Tokom obraćanja Hećo je naglasio kako su predstojeći lokalni izbori zakazani za 7. oktobar 2012. g. prelomni izbori „od rata na ovamo”.

„Siguran sam da ćemo učiniti sve da napravimo pozitivan,  dobar i uočljiv izborni rezultat, prije svega zato što smo kao i uvijek opredjeljeni za dobrobit građana općine i u tom smislu ćemo ponuditi  program koji će motivirati glasače da nas prepoznaju kao motornu snagu dugoočekivanog neophodnog razvoja općine Visoko” – izjavio je nosilac liste SBiH dr. Izet Smajević koji je i na prošlim lokalnim izborima dobio najviše glasova, ali se zbog nespojivosti funkcija nije dugo zadržao u sazivu Općinskog vijeća Visoko.

Proudly powered by WordPress