Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održani drugi po redu “Dani fotografije”, nagrađeni – Selma Kovo, Ismar Imamović i Amer Lukhodžić

altU organizaciji Udruženja “Damar omladine” u Visokom su održani drugi po redu “Dani fotografije 2012”. Nakon što je ova manifestacija prošle godine pobrala sve pozitivne kritike, u visočkom udruženju su, u saradnji sa web-siteom Fotografija.ba, odlučili da i ove godine upriliče niz događaja koji će povećati interesovanje za fotografijom, posebno među mladim ljudima.

Dane fotografije je svečano otvorila Emma Knezović, koja je istakla da je ovo prilika da se mladi upoznaju sa ljepotom fotografisanja, ali i da na određeni način počnu da se bave ovim hobijem ili zanimanjem.

Manifestacija je i ove godine trajala nekoliko dana, a svi prisutni su mogli pogledati izložbu “Fotografija godine 2011”, koja je upriličena u DOM clubu u Visokom, a gdje je izloženo 40 najboljih fotografija u našoj zemlji za prošlu godinu, ali i izložbu španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza koja je postavljena u Galeriji “Likum '76”.

Za sve zainteresovane bila je upriličena i radionica o fotografiji sa predavačima Male škole fotografije, dok je posljednjeg dana bio organizovan i fotomaraton, gdje su svi zainteresovani mogli učestvovati i takmičiti se za najbolju fotografiju na temu “Čaršija”. Za tri prvoplasirana rada su bile i obezbijeđene novčane nagrade, a nagrade su osvojili Selma Kovo (prvo mjesto), Ismar Imamović (drugo) te Amer Lukhodžić (treće mjesto).

(Neven Krajišnik)

Proudly powered by WordPress