Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

”Svi smo mi različiti, ali to je ono što nam daje snagu i čini nas posebnim”

altU želji da se druže, zabave, iskoriste kreativnost i maštu i prije svega promovišu građanima njihov rad i aktivnosti, članovi Lokalnog tima Visoko odlučili su se za realizaciju projekta ,,Maskenbal,, u srijedu 18.7.2012. Lokalni tim Visoko je organizacija koja funkcioniše kao odjel ASUBiH-a, aktivan je od prošle godine i broji oko 30 članova srednjoškolaca iz sve četiri srednje škole na općini Visoko. Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija koja okuplja sve srednjoškolce, zajedno sa svim Vijećima učenika u Bosni i Hercegovini, sa ciljem unaprijeđenja statusa srednjoškolaca kroz njihova prava.

Misija organizacije je zastupanje i promovisanje srednjoškolaca u BiH, upoznavanje sa njihovim pravima te predstavljanje njihovih ideja da se poboljša njihov život u zajednici.
Na drugačiji način članovi Lokalnog tima Visoko će promovisati rad ASUBiH-a i srednjoškolska prava. ,,Maskenbal,, je otvorenog tipa i svi su pozvani da saznaju nešto više o radu Lokalnog tima i ASUBiH-a i budu dio kulturnog događaja koji svjedoči da mladi mogu uraditi puno korisnih i zabavnih stvari zajedno. Načinom maskiranja članovi Lokalnog tima Visoko i svi koji podrže projekat poslat će osnovnu poruku ovog projekta: ” Svi smo mi različiti, ali to je ono što nam daje snagu i čini nas posebnim”. Maskenbal počinje u 20:00 sati u gradskom parku, sadržaj maskenbala je šetnja kroz grad i dijeljenje letaka o radu i misiji ASUBiH-a. Na trgu kod pošte u znak jedinstva i sloge svi prisutni će izvesti preformans uz pjesmicu ,,Kad si sretan,,. Druženje i zabava nastavit će se u City Clubu. Svi su pozvani i dobrodošli.

Proudly powered by WordPress