Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reagovanje na tekst “Totalna rasprodaja – Priča se po selu da si postao ulizica”

altCijenjeni čitaoci,

u tekstu objavljenom na web stranici Visoko.co.ba dana 26.07.2012.g. autora Adnana Jašarspahića je pored ostalog navedeno da bi me trebalo isključiti iz stranke (SDP-a) zbog toga jer sam „provaljen” da sam prodao „socijaldemokratiju” Lijanoviću za 100 KM koristeći federalni poticaj za razvoj poljoprivrede.

Ovim reagovanjem  želim da se dodatno „provalim” tako što ću potvrditi da sam prije federalnog dobio i kantonalni poticaj (u većem iznosu nego federalni) i to u vrijeme kada je ministar poljoprivrede bila gdjica  Džonlagić Mirzeta (kandidat stranke za BiH). Koristeći nebuloznu logiku  autora teksta dalo bi se zaključiti da su me trebali isključiti iz SDP-a znatno prije, jer sam koristio Silajdžićeve (Harisa) poticaje za poljoprivredu.

Novčanu podršku koju sam dobio  i iz jednog i iz drugog poticaja sam transparentno utrošio za šta posjedujem i odgovarajuću dokumentaciju i uredno održavana poljoprivredna dobra.

Cijenjeni čitaoci, obzirom da se bavim poljoprivredom, a nisam sa sela i obzirom da sam zbog toga sumnjiv okolini i novinarima, želim da vas informišem da porodica Rašidović u gradu Visokom posjeduje tri dunuma obradive njive, voćnjak, pčelinjak, plastenik, sistem navodnjavanja kap po kap i svu opremu i saznanja o uzgoju jagode, paradajza i salate na hidroponski način (bez zemlje), a nisam upisan u registar poljoprivrednih proizvođača jer to nijedna aplikacija koju sam popunjavao nije zahtijevala.

Za boljitak, 100 % BiH i Za čovjeka

Nurija Rašidović

Visoko, 27.07.2012.g.

Proudly powered by WordPress