Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Oko 150 volontera na akciji obnove SRC”Kemal Uzunalić-Švabo”

Obnova Sportsko rekreacionog kompleksa „Kemal Uzunalić-Švabo“ u Gračanici koja se već neko vrijeme radi i to u više faza, danas je intenzivirana. Ogranizovana je volenterska radna akcija kojoj se odazvalo negdje oko 150 ljudi koji žele pomoći da MZ Gračanica konačno dobije jedan upotrebljiv sportski objekat, a o čemu se zapravo radi upitali smo predsjednika FK“Gračanica“, gospodina Mirnesa Gačana:

–  Ovo je još jedna u nizu akcija na obnovi nogometnog terena koji sve više poprima izgled koji mi želimo na kraju ovih radova da ima. Danas ćemo asfaltirati dio na kojem je predviđeno da bude dječje igralište, u toku su i radovi na izlijevanju ploče na objektu u kojem će biti svlačionice. Drago mi je da je odziv veliki i mi smo se potrudili da tako bude, pa smo čak i svim političkim partijama uputili poziv da se odazovu ovoj akciji. Neke su to učinile, neke nisu, ali opet kažem mi smo zadovoljni. Moram se ovom prilikom i zahvaliti firmi Dže-Ka Gradnja koja nam je zaista najviše pomogla, a tu je svakako i MI“Semko“. Sa ovom akcijom naravno još uvijek nismo blizu kraja radova, jer nam preostaje puno posla, pa se nadam da ćemo imati i još veću podršku svih koji nam mogu pomoći, rekao je predsjednik FK“Gračanica“ Mirnes Gačan.

Još ćemo dodati da su danas i mladi članovi nogometne akademije koju vodi Sead Vranić, dobili prigodne poklone u vidu sportske opreme koja će im svakako koristiti u narednom periodu.

{joomplucat:645 limit=26|columns=4}

Proudly powered by WordPress