Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zlatko Lagumdžija na lokalnim izborima očekuje dvostruko više načelničkih pozicija i dvostruko više vijećničkih mandata

altPromotivna konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održana je danas u Gradskoj areni. Skup je otvorio Mirsad Mešić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Zeničko-dobojskog kantona. On je istakao da SDP nikada nije bio spremniji i odlučnji da preuzme vlast u BiH. Izjavio je da ova stranka ima kandidate za načelnike u većini općina Zeničko-dobojskog kantona.

Pred prepunom dvoranom Gradske arene skupu su se obratili i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i predsjednik Glavnog odbora SDP-a i potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija poručio je da ova partija svojom složnošću i jedinstvom na predstojećim izborima može osvojiti dvostruko više načelničkih pozicija i dvostruko više vijećničkih mandata. Sadašnju situaciju na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, okarakterisao je rušilačkom, vinovnike nazvavši ‘TD’ koalicijom, misleći na ‘tandem Tihić – Dodik’.

Još nije počela predizborna kampanja. Vidimo se za sedmicu dana! – poručio je Lagumdžija pred prepunom dvoranom Gradske arene u Zenici.

Proudly powered by WordPress