Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDP-u niko još nije kazao da više nisu opozicija, a biti će!

“Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra, da postojeća vlast nije u stanju voditi ekonomiju zemlje ka napretku i boljem životu građana”, stoji na sdp.ba. Političke kampanje za lokalne izbore su počele i veoma je bitno da čelni ljudi političkih stranaka požele jedni drugima fer i korektno stranačko nadmetanje.

Nema mjesta govoru mržnje i ne bi smjelo ništa što nije u skladu sa ljudskim dostojanstvom i građanskim principima na kojima se temelji naša demokracija, poremetiti i onako dosta uzavrelu političku situaciju u zemlji, zbog koje i ove godine ostajemo na začelju sa stranim investicijama u odnosu na zemlje okruženja.

Ipak, Socijaldemokratskoj partiji BiH bi neko trebao kazati da oni već dvije godine nisu opozicija i da poruke koje u svome Ekonomskom programu iz 2010. godine, a koji su objavili na sdp.ba su zapravo usmjerene na njih same: “Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra, da postojeća vlast nije u stanju voditi ekonomiju zemlje ka napretku i boljem životu građana”, stoji na sdp.ba (http://www.sdp.ba/home/sadrzaj/166).

Pa koja to “postojeća vlast”?!

Očigledno da su u SDP-u ne smatrajući za potrebno da sačine nove, iz ladica izvadili stare izborne programe dok su još bili opozcija, misleći da bi mogli poslužiti i za ove izbore. Gore od toga je samo činjenica da je taj mentalni sklop i način razmišljanja još uvijek ‘na snazi’ kod SDP-a, i da je sve što je loše u zemlji sada, dvije godine nakon osvajanja vlasti, kriv uvijek neko drugi.

S tim u vezi, neovisno o ishodu lokalnih izbora 2012. poziv SDP-u BiH da konačno preuzme odgovornost i počne se ponašati kao stranka koja bi trebala u ovom, veoma bitnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, pokazati više državotvornosti, više sposobmosti i uvjerenja da je dorasla trenutku i situaciji u koju smo svi mi dovedeni političkim akrobacijama njihovog vođe i slučajnog prolaznika Zlatka Lagumdžije.

 

Proudly powered by WordPress