Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amir Čakić u Slogi iz Doboja do decembra

altNekadašnji igrač RK Bosna-Prevent Amir Čakić i zvanično je postao član aktuelnog prvaka naše države Sloge iz Doboja. Sa Čakićem smo razgovarali danas, nakon povratka iz Beograda gdje je sa svojim novim klubom odigrao dvije utakmice kvalifikacija za jedno od evropskih takmičenja.

– Igrali smo protiv Lovćena i Partizana, prvu utakmicu smo pobijedili, dok smo od Partizana izgubili. Međutim naša očekivanja prije polaska na ovaj turnir i jesu bila da se plasiramo u Ligu Evrope, što je i ostvareno. Novi sam član Sloge do decembra ove godine, već sam se odlično uklopio i snašao u novoj sredini. Nije bilo nešto posebno ni teško jer su moji prijatelji Vražalić i Halilbegović ovdje ostavili jako dobar dojam. Što se tiće povrede ramena, to je na moju veliku sreću prošlost. Nadam se da ću sa Slogom napraviti značajniji uspjeh i opravdati svoj dolazak u redove prvaka BiH – kratko nam je prokomentarisao svoj prelazak iz Bosne BH Telecom u Slogu Amir Čakić.

Ovaj Visočanin i reprezentativac naše zemlje u rukometu tako je u kratkom vremenskom razmaku postao treći Visočanin koji će nositi dres renomiranog kluba iz Doboja. Podsjećamo Faruk Vražalić i Faruk Halilbegović su bili dio tima ovog kluba koji je osvojio titulu prvaka naše zemlje. Vražalić je karijeru nastavio u Španiji dok je Halilbegović otišao u Katar.

Proudly powered by WordPress