Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena Manifestacija “Dani organske proizvodnje Visoko 2012”

altU organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH „Organsko FBiH” danas je ispred zgrade Općine Visoko u 11.00 sati svečano otvorena Manifestacija „Dani organske proizvodnje Visoko 2012”.  Riječ je o 6. Manifestaciji koju organizira Organsko FBiH kao dio promotivnih aktivnosti pomenutog udruženja, a namjera je upoznati javnost o značaju razvoja održive organske proizvodnje i prednostima upotrebe ovih proizvoda u svakodnevnoj ishrani. U ime Organizacionog odbora Manifestacije gospodin Vlado Ferzanović se zahvalio prisutnima kao i Općini Visoko za suradnju i razumijevanje, a predstavnici Udruženja Nit života uručio je donaciju koji su obezbijedili učesnici današnjeg sajma. Gospodin Sead Herceg, predsjednik Saveza „Organsko FBiH”, ovom prilikom je uručio Zlatnu povelju općinskom načelniku Munibu Alibegoviću u znak zahvalnosti za doprinos razvoju i radu Udruženja Organsko FBiH. Prisutnima se obratio i ministar za nauku, kulturu i sport ZDK Mirko Trifunović koji je obećao da će podrška ZDK biti neupitna i ubuduće.

Načelnik Munib Alibegović u svom obraćanju istakao je zahvalnost Udruženju „Organsko FBiH” a gospodinu Seadu Hercegu uručio Zahvalnicu općinskog načelnika zbog doprinosa razvoju proizvodnje organske hrane. Nakon uručivanja Zahvalnice, načelnik Alibegović Manifestaciju je proglasio svečano otvorenom.

Dani organske proizvodnje u Visokom okupili su preko trideset izlagača a njihovu ponudu svi zainteresovani mogu pogledati do 15.00 sati.

Proudly powered by WordPress