Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Belgijska televizija Vier na bosanskim piramidama

Belgijska komercijalna TV “Vier” koja se na flamanskom jeziku emitira na kablovskoj televiziji u Briselu, snima serijal pod naslovom “Alternativne turističke destinacije u Europi”. Tako su ovih dana boravili u Bosni i Hercegovini gdje rade snimanja na tri lokacije: u Visokom u Bosanskoj dolini piramida gdje se razvija arheološki turizam, u Sarajevu kao postratnoj turističkoj destinaciji i u Međugorju kao centru religijskog turizma.

Producent Dirk Van Den Houte je sa filmskom ekipom 15. septembra 2012. snimio lokacije Podzemnog labirinta Ravne i Bosanske piramide Sunca u pratnji voditelja projekta dr. Semira Osmanagića te razgovarao s turistima iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, SAD i Velike Britanije. Takođe, snimili su izjave volontera osme smjene Međunarodne radne akcije volontera “MRAV Bosanske piramide 2012”.

Ovo će biti još jedna pozitivna promocija Visokog i BiH u svijetu koja će biti emitirana na TV u martu 2012. uoči slijedeće turističke sezone. Prilog iz Visokog završava riječima Osmanagića: “Belgijanci, dobrodošli u Bosnu”.

Proudly powered by WordPress