Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održana Skupština Udruženja

altUdruženje „Nit života”, koje okuplja osobe oboljele i liječene od karcinoma dojke i ostalih malignih oboljenja, večeras je u Velikoj sali Općine Visoko organiziralo Skupštinu Udruženja na kojoj se birala predsjednica i zamjenica Udruženja, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Za predsjednicu ponovo je jednoglasno izabrana Senada Hadžimehanović, a njena zamjenica je Azra Škrgić.

Večerašnjoj Skupštini prisustvovali su brojni gosti kojima su članice Udruženja iskazale zahvalnost na nesebičnoj podršci i pomoći tokom rada Udruženja, ali i pokazanoj pomoći prilikom liječenja članicama kojima je ta pomoć bila neophodna. Posebna zahvalnost upućena je Munibu Alibegoviću, načelniku Visokog,  Mirzeti Džonlagić, bivšoj ministrici za poljoprivredu ZDK, Vahidu Heći, kandidatu za načelnika, ljekarima – prijateljima ovog Udruženja, a ovom je prilikom Jasmina Zubić, pored Zahvalnice koja joj je dodijeljena, postala i počasni član Udruženja.

Gospođa Zubić se zahvalila na ukazanoj časti i pozvala sve građane općine da se uključe i pomognu radu Udruženja kao i članicama koijma je pomoć potrebna u daljem liječenju.

U ime načelnika Općine prisutnima se obratila Aida Omanović koja je u načelnikovo i svoje ime zaželjela Udruženju uspješan dalji rad, i prenijela načelnikovu poruku da Udruženje „Nit života” ima posebno mjesto u nevladinom sektoru, te da će članicama koje se obrate za pomoć ta pomoć biti pružena.

Treća tačka Dnevnog reda Skupštine bila je formiranje različitih sekcija koje imaju cilj animiranje mladih žena kako bi se uloga Udruženja proširila. Za početak namjera je osnivanje sekcije „Iskra” u okviru koje bi mlađe članice imale priliku učiti i usavršiti kuhanje domaćih, skoro zaboravljenih specijaliteta bosanske kuhinje, zatim bi se pokrenula sekcija koja će se baviti ručnim radom, a prijedlog koji je dobio najviše odobravanja od prisutnih članica jeste formiranje sekcije koja bi se bavila organiziranjem izleta i druženja.

Jedan od takvih izleta planiran je  već za narednu sedmicu, tačnije 29.09, a radi se o Trci života koja će se održati na Vilsonovom šetalištu. Polazak je predviđen u 10.30 h ispred Gradske apoteke Visoko, a prijevoz je obezbijedila Općina Visoko. Svi zainteresirani za članstvo u Udruženje i za učestvovanje u Trci života, mogu doći u Udruženje u Ulici Čabaravdića br. 1.

altalt

Proudly powered by WordPress