Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izet Smajević: “Očekujemo minimalno da ponovimo rezultat sa prošlih izbora i mjesto načelnika”

Nosilac liste za Općinsko vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na narednim lokalnim izborima Prof.Dr.Sci. Izet Smajević M.Sci.,dipl.ing.maš. u pratnji svojih sinova posjetio je našu redakciju. Tema razgovora su bili naredni lokalni izbori, analiza i prognoze. Naravno kao i svi prethodnici iz drugih stranaka koji su smatrali za interesantnim posjetiti našu redakciju prije ovih izbora i porazgovarati sa našim novinarima te tako preispitati neke svoje stavove i ubjeđenja i gospodin Smajević je potpuno optimističan po pitanju rezultata koji će napraviti njegova stranka. Ono minimalno što čekuje od narednih izbora je potvrda sadašnjih pet mandata u OV Visoko i mjesto načelnika. Podsjećamo, prije četiri godine Izet Smajević je također bio nosilac liste OS SBiH i kao takav sa 465 glasova ili 16,77% od ukupnog broja od 2.772 glasa koliko je dobila njegova stranka izborio mjesto u Vijeću kao kandidat sa najviše glasova. Međutim, nakon implementacije rezultata izbora i raspodjele mandata zbog nespojivosti funkcija Izet Smajević je svoje mjesto ustupio narednom sa liste Mirzetu Hindiji.

 

Pitali smo Izeta Smajevića da li je i ovaj put na listi SBiH samo ime koje svojim obrazovanjem i životnim rezultatima treba da privuče birače, a da nakon toga ponovo odstupi i odrekne se mandata vijećnika i dobili smo kategorično negativan odgovor. Kako tvrdi gospodin Smajević ponovna kandidatura na mjestu nosioca liste je želja i potreba da se u Visokom počnu dešavati dobre stvari, prema njegovom shvatanju i ubjeđenju dovoljno je samo 5 dobrih i kvalitetnih ljudi sa vizijom neovisno iz koje su partije kako bi pokrenuli Visoko u potpuno drugom i pozitivnijem smislu. Zanimala nas je i realnost priče pojedinaca iz OS SBiH u njihovim javnim istupima, a vezano za hidrocentrale i rudnik u Podvincima, na što nosilac liste ove stranke odgovara potvrdno i smatra da to nije šarena laža i slatkorječivost za naivne birače, nego realnost ostvariva za tri godine od ideje do realizacije, ali i posebno ističe da bi ti budući prijekti morali isključivo biti u vlasništvu Općine Visoko, a ne pojedinaca, jer samo u tom slučaju to bi bilo opšte društveno dobro za sve stanovnike Visokog.

Koliko će sveukupna situacija oko OS SBiH uticati na konačan rezultat i koliko su realna očekivanja Izeta Smajevića nosioca liste SBiH za Općinsko vijeće Visoko saznat ćemo vrlo brzo i to za 16 dana, kada OIK Visoko objavi rezultate izbora u Visokom. Birači su jedini mjerodavni da svojim glasovima odgovore kandidatima šta misle o njima i njihovim projektima.

Proudly powered by WordPress