Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Belmin Vila u četiri utakmice postigao isto toliko golova

Nakon što je u prošlom kolu bio dva puta strijelac na gostovanju Hajduka kod Intera iz Zapreščića, Visočanin Belmin Vila danas je ponovo dva puta postizao golove u utakmici protiv ekipe Varaždina. Juniori Hajduka slavili su na Poljudu sa 4:1, a pored Vile golove za Splićane su postigli Prskalo i Kušeta. Ekipa Hajduka tako iz 5 utakmica ima 12 osvojenih bodova i dijeli prvo mjesto sa ekipom Osijeka. Belmin Vila za sada ima impresivnu statistiku. U četiri odigrane utakmice, od kojih u jednoj nije bio starter, postigao je isto toliko golova i na taj način opravdava svoj dolazak u ovaj veliki Hrvatski klub. Podsjećamo, Belmin Vila je u prošloj sezoni igrajući za ekipu sarajevskog Željezničara postigao ukupno 30 prvenstvenih golova i to sve iz igre. Očito je da se u Splitu već dobro snašao i sasvim je izvjesno da će nastaviti golgetersku seriju kao što je to radio u dresu Željezničara, a prije toga u dresu NK Bosna.

Evo kako Splitski mediji izvještavaju o pomenutoj utakmici:

… Da se Varaždinci u Splitu nisu došli samo braniti, pokazali su i njihovi juniori, koji su protiv Hajduka poveli 0:1 golom Roberta Malnara u 26. minuti. Mučili su se “bijeli” za izjednačenje sve do 39. minute, kada je zabio Ivan Prskalo.

S tim se rezultatom otišlo na odmor. Ono što su Hajdukovim juniorima kazali njihovi treneri Hari Vukas i Jurica Vučko, očito je urodilo plodom, jer je nastavak donio sasvim drugu, razigraniju igru, i još trigola u mreži gostiju.

Konačni preokret započeo je odlični Belmin Vila u 50. minuti, pet minuta kasnije na 3:1 povećao je Ante Kušeta, a za konačnih 4:1 ponovno je zabio Vila u 60. minuti. Vukas i Vučko potom su uveli izmjene, pa je susret mirno priveden kraju.

Za Hajdukove juniore igrali su: Josip Bender, Alen Deanović, Josip Tomašević (Marin Tomašević), Luka Lučić (Mateo Barać), Branimir Cipetić (Frane Barač), Joško Hajder, Ivan Prskalo (Fabijan Čukelj), Belmin Vila (Krešimir Jelić). Ante Kušeta i Tonći Mujan.

Proudly powered by WordPress