Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ekipa Prevent Goruša pobjednik Preventovog turnira u malom nogometu

Već drugu godinu zaredom se odigrava „Prevent Premier Liga“ u malom nogometu,  a osnovi cilj ovog takmičenja je upoznavanje i druženje uposlenika sa svih lokacija „Prevent Grupacije“ u BiH, te jačanje međusbonih odnosa. Prvo kolo ovogodišnje lige odigrano je u Goraždu prilikom svečanog otvaranja fabrike „Prevent Goražde“,  a nakon toga je slijedilo odigravanje kola na svakoj od lokacija „Prevent Grupacije“.   U subotu je na lokaciji „Kampus Rakovica“, odigran i finalni dio turnira na kojem su učestvovale četiri najuspješnije ekipe, nakon 11.kola ligaškog dijela takmičenja. U prvom polufinalu je ekipa Prevent Goruša, koja je inače osvojila prvo mjestu u ligaškom dijelu, nakon boljeg izvođenja penala, savladala ekipu Prevent Zenica 1, nakon što je regularni dio meča završio 1:1. U drugom polufinalu je ekipa Prevent BH sa 3:1 savladala ekipu Prevent Leather. Nakon toga su odigrane i dvije revijalne utakmice. Prvo su se sastale pionirske selekcije „Škole nogometa Gračanica i NK“Zanatlija“, a nakon toga su snage odmjerile „Odabrana ekipa Preventa, protiv „All Stars“ ekipe, u kojoj su nastupila i tri bivša reprezentativca BiH, Faruk Ihtijarević, Esmir Džafić-Ćaja i Almir Turković-Zeka.

Uslijedila je utakmica za treće mjesto u kojoj je Prevent Leather savladao Prevent Zenicu sa 4:3, a onda je uslijedilo i veliko finale između ekipa Prevent Goruša i Prevent BH. Očekivalo se uzbudljivo i neizvjesno finale, međutim Prevent Goruša je još jednom dokazala da su najbolja ekipa ovogodišnjeg takmičenja i deklasirali su svoje protivnike sa čak  7:1, a briljirao je Mahir Bajrić sa pet postignutih golova. Mahir Bajrić je proglašen i za najboljeg igrača lige, a bio je i najbolji strijelac sa čak 25 postignutih golova. Za najboljeg golmana je proglašen Haris Hrnjić, golman ekipe Prevent BH.  Izabran je i najbolji domaćin ove sezone, a to je zasluženo ekipa Prevent Leather dok je titula za „fair play“ pripala ekipi ASA Group.

Još jednom se zahvaljujemo svim igračima, navijačima i ostalim učesnicima „Prevent Premier Lige“ 2012. Čestitamo svim učesnicima što su na dostojanstven način i kroz fair play igru nosili „Preventovski duh“ i pokazali snagu naše Grupacije!

Proudly powered by WordPress