Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Federalni ministar Damir Mašić u Visokom

altNa poziv predsjedavajućeg Općinskog vijeća Dalibora Tomićića i direktora OŠ “Kulin ban” Ramiza Brkića, federalni ministar za obrazovanje i nauku Damir Mašić posjetio je našu općinu.

Tokom svoje posjete ministar je obišao OŠ „Kulin ban” i razgovarao s direktorom Ramizom Brkićem o realizaciji pomoći školi preko federalnog i kantonalnog ministarstva za obrazovanje.

Ministar Mašić iskoristio je priliku i posjetio Galeriju „Likum '76” gdje je u toku izložba akademskog slikara Mehmeda Klepe.

Obilazak našeg grada ministar Mašić završio je posjetom Franjevačkom samostanu, a domaćini su bili prof. fra Zvonko Miličić, direktor škole, i prof. fra Stipo Alandžak, pedagog škole.

„Danas sam u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu. Od ranije postoji poziv predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visoko za dolazak u Visoko i obilazak ovih ustanova. Bili smo u Osnovnoj školi „Kulin ban” i mogu reći da je evidentna potreba zamjene podova i rasvjete koja ne zadovoljava ni minimum onoga što je potrebno djeci. Potrudit ćemo, zajedno sa kantonalnim ministarstvom,  da se projekti iz Visokog nađu na listi prioriteta, i ministra Trifunovića i cjelokupnog ministarstva,  tako da bi naredne godine mogli nešto realizirati.  Što se tiče samostana i gimnazije, ovdje je zaista potrebna sala, i ja ću predložiti da se u ovaj projekat uključe, pored kantonalnog resornog ministarstva, i Općina Visoko, i Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. Drago mi je da sam danas u Visokom, i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti sa realiziranim projektima. Sljedeći put dolazimo, kako naš narod kaže, s obrazom.” – rekao je federalni misnistar za obrazovanje i nauku Damir Mašić.

Svoj dolazak gospodin Mašić iskoristio je i da razgovara s kandidatima za Općinsko vijeće SDP OO Visoko i s kandidatom za načelnika Ramizom Brkićem. Tokom razgovora kandidatima je uputio podršku i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom predizborne kampanje.

{joomplucat:701 limit=28|columns=4}

Proudly powered by WordPress