Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Konferencija za vršnjačke edukatore “Znanje je moć”

altUdruženje „Damar omladine” je nevladina organizacija koja već dvije godine aktivno učestvuje u podizanju svijesti mladih o značaju očuvanja zdravlja i vođenja zdravog života. Okosnica našeg djelovanja i najzaslužniji faktor svih naših uspjeha upravo su vršnjački edukatori koji svojim nesebičnim zalaganjem, savjesno prenose svoja znanja vršnjacima i na taj način doprinose podizanju svijesti mladih o značaju zdravih stilova života.

Udruženje „Damar omladine” ima saradnju sa brojnim nevladinim organizacijama širom Bosne i Hercegovine. Za svoje  aktivnosti imamo saglasnost i podršku relevantnih ministarstava zdravlja i obrazovanja, koja prepoznaju značaj vršnjačke edukacije kao učinkovitog metoda u obrazovanju mladih. Svaki od 26 Prijateljskih centra za zdravlje mladih (PCZM) ima veliki broj vršnjačkih edukatora koji osiguravaju da riječ koja promoviše zdrav život može da dođe do svakog mladog čovjeka.

Ove godine se organizuje 7. YSAFE konferencija vršnjačkih edukatora, pod sloganom: ˝Znanje je moć˝, koja će se održati 21, 22. i 23. oktobra u Sarajevu, u Hotelu Hollywood. Ovaj događaj nosi veliki značaj za svakog edukatora, a samim tim i svakog njegovog vršnjaka koji će dobiti korisnu informaciju. Ovoj konferenciji, kao i svim predhodnim, prisustvovaće veliki broj mladih ljudi, edukatora iz svih 26 Prijateljskih centra za zdravlje mladih. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se mladi ljudi iz svih regija BiH upoznaju i razmjene svoja iskustva. Pored toga što sve ove mlade ljude povezuju humanost i aktivizam u edukaciji svojih vršnjaka, konferencija će biti prilika da uporede svoj rad, smetnje na koje nailaze, napredak koji primjećuju u svojim zajednicama, sa edukatorima iz drugih gradova. Uz to, imaće priliku da svoje organizacije, svoj grad i okolinu prezentuju i promovišu na kreativan način.

Proudly powered by WordPress