Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Omladinski krug IZ Visoko u akciji pomoći

altČlanovi Omladinskog kruga Islamske zajednice Visoko, u sklopu bajramskih praznika, organizovali su akciju prikupljanja pomoći za porodicu Mufida Dugalića, koja je u teškoj finansijskoj situaciji. U akciji su učestvovali mladići i djevojke okupljeni oko IZ Visoko, a kako saznajemo od Haruna Kulovića, predsjednika ove organizacije mladih, u narednom periodu, pogotovo u vrijeme bajramskih praznika oni će se truditi da organizuju što veći broj ovakvih akcija pomoći.
Kako je javnost već upoznata sa problemom porodice Dugalić, mladići i djevojke iz Omladinskog kruga Islamske zajednice Visoko su odlučili zajedničkim snagama da prikupe određena sredstva i uljepšaju praznične dane ovoj porodici. Naime, porodica Dugalić je u teškom finansijskom stanju i primaju svega 20KM dječijeg doplatka mjesečno, za njihovu djecu Faruka i Nedžmu, koji su odlični učenici. A pored svega Mufid Dugalić i njegova supruga Hajrija imaju zdravstvenih problema,  oboje su nezaposleni i žive kao podstanari u Zimči. Mufid, koji je veliki vjernik, rekao nam je da je cijeli ramazan ispostio bez ikakve hrane, a da se iftario i sehurio sa analgeticima, te da je jedva u mogućnosti da svojoj porodici obezbijedi barem jedan obrok dnevno. Bio je učesnik rata u kome je ranjavan više puta, a poslije je preživio i moždani udar, kao i njegova supruga, koja boluje i od hroničnog bronhitisa zbog vlage u prostoru u kome borave kao podstanari. Saznali smo od Mufida da je on počeo graditi vlastitu kuću, ali zbog nedostatka sredstava, radovi su stali, no kako su nas upoznali članovi Omladinskog kruga, pojedini privatnici sa područja općine Visoko su zainteresovani pomoći gradnju kuće.

Na kraju učesnici ove akcije su pozvali sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici koja je u vrlo teškom imovinskom stanju kao i svima drugima koji su ugroženi, te su poručili da bi se što češće trebale održavati ovakve akcije pomoći kojima bi se pomoglo našim sugrađanima.

{joomplucat:737 limit=6|columns=4}

Proudly powered by WordPress