Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Organizirana još jedna radionica Eko vrtića

altUdruženje Damar omladine je u JU za predškolski odgoj i obrazovanje organiziralo vanrednu radionicu u sklopu projekta Eko vrtić. Radionica je podrazumijevala crtanje vodenim bojama koje su im danas poklonjene, a tema je trebala obuhvatiti sve što su naučili o ekologiji projektom Eko vrtić.

– Danas smo nastavili saradnju s Udruženjem Damar omladine s kojim smo već realizovali projekat Eko vrtić. Današnja radionica je nastavak te saradnje, te su djeca danas vodenim bojama slikala a tema je bila ekologija; zdrava priroda – drveće, cvijeće, rijeke i sve ono o čemu su učili u proteklih šest mjeseci. Djeca se najbolje izražavaju crtežom, i sve ono što ne znaju prepričati znaju, pomoću boja, nacrtati i tako prenose svoja saznanja o ekologiji – rekla je Suada Mlačo, direktorica JU za preškolski odgoj i obrazovanje. 

Direktorica Suada Mlačo potvrdila je da su radionice bile jako učinkovite i da se u radu s djecom već primijeti napredak u odnosu prema prirodi, da djeca već razvrstavaju otpad i imaju znanja i razvijenu svijest o recikliranju.

–  Imali smo komentara i od roditelja da im djeca predlažu da u svojim kućama postave tri kante različite boje za otpatke. Naš cilj je da imamo velike kontejnere vani koji su različitih boja, tako da bismo mogli papir i flaše prodati a od tog novca nabaviti materijal potreban za rad – dodala je direktorica.

Udruženje Damar omladine ovim projektom želi pospješiti razvijanje ekološke svijesti kod djece promovirajući pozitivno ponašanje, vještine i navike življenja.

–   Mi smo odlučili da imamo vanredne radionice i danas smo pokušali da vidimo šta su djeca naučila u toku ovih šest mjeseci. Planiramo 14.11. napraviti izložbu u prostorijama vrtića gdje će biti izloženi svi radovi, a planiramo i prezentaciju Eko vrtića – rekao je Edin Islamović iz Udruženja Damar omladine.

Proudly powered by WordPress