Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečanost povodom početka nove sezone Kulturno-umjetničkog društva Visoko

altKulturno-umjetničko društvo Visoko večeras je na svečan način obilježilo početak rada u novoj sezoni. Na svečanosti koja je organizirana u prostorijama Pulsa predstavljeni su i novi članovi Društva te uručena priznanja i zahvalnice pojedincima i privrednim subjektima koji su doprinijeli radu KUD-a Visoko.

Dobrodošlicu gostima, u ime novoizabranog Upravnog odbora Kulturno-umjetničkog društva Visoko, zaželio je  Emir Sudžuka, novi predsjednik Društva. Gospodin Sudžuka zahvalio se svim prisutnim na dolasku i podršci KUD-u Visoko koju su svojim dolaskom iskazali, i pozvao sve zainteresirane građane Visokog da se uključe u rad Društva.

– Nova Uprava dolazi na dosta pripremljen teren i dobre osnove, ali postoje i neki problemi koji se moraju riješiti.  Želimo nastaviti rad postojećih ali i stvoriti uvjete za formiranje novih sekcija kako bi se građani Visokog, a posebno najmlađi, uključili u aktivnosti koje su im bliske  – rekao je gospodin Sudžuka, te iskoristio priliku da iznese važnost postojanja i rada kulturno-umjetničkog društva.

U sklopu KUD-a Visoko zasad djeluju tri sekcije: folklorna sekcija, muzički hor i tamburaški orkestar.

Namjera novog rukovodstva je aktiviranje i unaprjeđenje Savjeta KUD-a, tijela koje će biti nadležno za kreiranje kulturno-umjetničkog programa i sadržaja koji će se naći na repertoaru KUD-a u novoj sezoni, a članovi Savjeta bit će rukovodioci sekcija. U dogovoru s njima bit će raspisan Javni poziv za prijem novih članova u sekcije. Pored Smotre folklora koja se odvija za vrijeme Manifestacije „Visočko ljeto”, plan je i da se jednom godišnje organizira koncert u Visokom kako bio se predstavio rad KUD-a Visoko.

Na večerašnjoj svečanosti predstavljeni su svi novi članovi rukovodstva Kulturno-umjetničkog društva:

  Emir Sudžuka, predsjednik društva

  Senad Zukan, potpredsjednik

Članovi Upravnog odbora

  Bukurević Emir

  Duraković Mirha

  Hasečić Edina

  Islamović Edin

  Kadić Sadeta

  Lemeš Salih

  Mević Adnan

  Dr. Izet Smajević

  Zahirović Almin

Nakon predstavljanja članova društva, uručene su zahvalnice i priznanja svim pojedincima, medijima i privrednim subjektima koji su doprinijeli radu Kulturno-umjetničkog društva Visoko. 

{joomplucat:746 limit=35|columns=4}

Proudly powered by WordPress