Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva zvanična posjeta jednom privrednom subjektu novoizabrane načelnice

Načelnica općine Visoko, Amra Babić zajedno sa svojim saradnicama,  danas je posjetila proizvodne pogone Preventa u Visokom. Tom prilikom načelnica se upoznala sa proizvodnim pogonima Prevent Leather-a i Krojačnice textila u Topuzovom Polje te obišla pogone u Goruši gdje se vrši šivanje autopresvlaka za renomirane svjetske prizvođače automobila.

Gđi Babić je također predstavljeno postrojenje za tretman otpadnih voda te najavljene aktivnosti na Faza II koji će dodatno unaprijediti rad ovog postrojenja.

„Mi smo danas ovdje kako bismo se pobliže upoznali sa članovima uprave Prevent grupacije, razvojnim planovima za budućnost, te izazovima sa kojima se Prevent susreće u svom radu. Ovdje smo također sa namjerom da u narednom periodu intenziviramo razvoj međusobnih partnerskih odnosa sa zajedničkim ciljevima: očuvanje okoliša, realizacije projekata društvene odgovornosti i podsticanja rada mladih u zajednici. Izražavamo spremnost lokalne zajednice da podrži projekte koji imaju za cilj motivisati poslovne subjekte da zajedno sa državnim institucijama rade na iznalaženju rješenja za tretman otpada organskog porjekla i poticanju investicija“, izjavila je načelnica Babić tokom svoje posjete

Načelnicu Babić su dočekali Kenan Nalbanitć direktor Prevent Sarajeva i direktor Prevent Leathera, Kemal Hadžić koji su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo ovakvom posjetom te istakli da je Prevent spreman nastaviti ulagati u Visoko i na taj način doprinijeti razvoju kompletne lokalne zajednice.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini vodeći je izvonik tri godine zaredom i korporativni filantrop u okviru izbora društveno odgovornih kompanija DOBRO.  Ova kompanija vodeći je privatni poslovni sistem Bosne i Hercegovine.

 

Proudly powered by WordPress