Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šemsudin Mehmedović i Džemil Ugarak najavili dolazak na finale Novogodišnjeg turnira

Nakon što je svoje prisustvo na Novogodišnjem malonogometnom turniru “Memorijal Midhat Ahić – Mido” potvrdio premijer ZDK gospodin Fikret Plevljak, organizatori turnira danas su dobili još dvije najave dolaska i prisustva visokih političkih zvaničnika u različitim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. Prvo je svoje prisustvu potvrdio gospodin Šemsudin Mehmedović, Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA BiH, a zatim je stigla i potvrda dolaska od gospodina Džemila Ugaraka, ministra za privredu u vladi ZDK i utemeljitelja visočkog ogranka SBB-a.

Pojavljivanje visokih političkih zvaničnika na Novogodišnjem turniru u Visokom samo još jednom potvrđuje koliko je narastao ovaj turnir za proteklih devet godina. Podsjećamo Novogodišnji turnir je nastao kao želja tadašnjih entuzijasta Midhata Ahića, Darija Božića i Adnana Jašarspahića i kao potreba da se nastavi tradicija prvog prvenstva Jugoslavije u malom nogometu koje je igrano upravo u Visokom. Nakon tog istorijskog događaja u bivšoj državi, a prije agresije na BiH u Visokom je odigrano još nekoliko izuzetno jakih Novogodišnjih turnira, a 2003 godine Visoko.co.ba i KSC”Mladost” su utemeljili Novogodišnji turnir u obliku kakvom se danas igra. Nakon smrti bivšeg direktora KSC “Mladost” i poznatog visočkog sportiste Midhata Ahića odlučeno je da ovaj turnir nosi njegovo ime.

Možda je interesantno evidentirati tek onako prije nekih narednih izbora da se ima na umu prilikom glasanja da smo ne tako davno slušali velike riječi i velike priče u borbi za vlast oko toga kako će se puno više pažnje posvećivati sportu i kulturi u Visokom, uz sva ostala obećanja. Sedmi oktobar nije daleko iza nas, sjećanja su još svježa, a ovaj turnir je za razliku od svih prethodnih godina od strane vlasti podržan u tri puta manjem sponzorskom iznosu nego prethodnih godina.

A kao male i još neiskvarene su nas učili da, ko laže taj i krade.

Proudly powered by WordPress