Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Zoster i Prevent Visokom poklonili nezaboravan koncert

altSve je podsjećalo na ona najbolja vremena Visokog odmah nakon rata kada je diskoteka Puls bila mjesto gdje se održavalo najviše koncerata u BiH za vrijeme jedne kalendarske godine. Odličan ambijent, odličan Zoster i još bolja publika. Visoko je pokazalo da nije sve ono kakvim ga predstavljaju u zadnjih deset godina, Visoko je sinoć u Pulsu pokazalo jedno novo i drugačije lice suprotno papanluku kakav nas je zadesio i koji je nematnut od strane onih koji tim papanlukom lakše kontrolišu one sa skromnijom pameću, a koji su svake dvije godine bezlična masa poznatija kao biračko tijelo.

Ali oni nisu ni važni. Baš kao i oni koji primaju plate iz budžetskih grantova, zovu se javnim preduzećima i ne rade svoj posao za koji im se izdvaja novac svih nas poreznih obveznika pa tako i nas kojima su bliži zvuci Zostera od zvukova Rade Manojlović i Ane Nikolić. Ali svi oni nisu ni važni, njima njihovo, nama naše, nema potrebe trošiti snagu i vrijeme na nebitnog protivnika. Visoko je sinoć dokazalo, a članovi Zostera i potvrdili, da smo ipak zadržali dio onoga što nas je činilo drugačijim prije i odmah nakon rata. Atila Aksoj, gitarista Zostera, odmah nakon koncerta je izjavio da je koncert u Visokom jedan od tri najbolja u njihovoj karijeri.

“Pamtim koncert u Slozi u Sarajevu, klubu Palma u Tuzli i ovaj sad je nešto što nikad neću zaboraviti, svirali smo mi i prije tri godine u Visokom, ali na otvorenom i tada je bilo odlično, ali druga je to atmosfera, ovo večeras, nemam riječi da opišem, stvarno vam hvala za sve ovo!”

S Atilinim riječima odmah su se složili i Dino Šukalo te Mario Knezović uz želju da se što prije nešto slično ponovi. Druženje s visočkom rajom potrajalo je još dva sata poslije koncerta, a koliko je publika željna ovakvih događaja u Visokom potvrđuje i podatak da je “sijelo” u Pulsu potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Prevent, Damar omladine i svi sinoć prisutni u Pulsu su potvrdili da Visoko ipak živi i da ideja nikad ne umire…

Ostatak fotografija sa sinoćnjeg koncerta možete pronaći na facebook profilu Visoko.co.ba

{joomplucat:795 limit=36|columns=4}

Proudly powered by WordPress