Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopćenje za javnost “Telemach” d.o.o. Sarajevo

Saopćenje za javnost  vezano uz objavljeni tekst o radovima na postavljanju kablovske mreže investitora “Telemach” d.o.o. Sarajevo ˝ od dana 29.12.2012 na portalu http://visoko.co.ba.

Telemach želi obavijestiti stanovnike općine Visoko,  da kod nadležnih službi posljednjih 10 mjeseci intenzivno nastoji ishoditi sve potrebne dozvole za izgradnju telekomunikacijske mreže, ali da je to do sada iz više razloga teklo vrlo sporo. U  tom smislu osim  što su obustavljeni daljnji radovi Telemacha na izradi telekomunikacijske mreže, na spomenutom sastanku s predstavnicima nove gradske vlasti obećano je  da će se ubuduće proces ishođenja dozvola ubrzati.

Mišljenja smo da će novi gradski čelnici prepoznati vrijednost investicije, te konkurentnosti koju donosi Telemach kroz poboljšanja kvalitete i snižavanje troškova telekomunikacijskih usluga za stanovnike i poslovne subjekte općine Visoko.

Stanovnike općine Visoko koji su već potpisali zahtjeve za neku od Telemach usluga molimo za strpljenje i nadamo se da ćemo u suradnji sa općinom biti u mogućnosti ubrzo realizirati tražene usluge.

Kompanija Telemach u BiH posluje nešto više od dvije godine i danas je  jedna od vodećih kompanija u sektoru telekomunikacija. Nastala je spajanjem nekoliko kablovskih operatora BH Cabelnet, Global net  i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, a od nedavno se grupi pridružio Telekabel iz Zenice. Kompanija je u vlasništvu Britanskog fonda Mid Europa Partners, koja je vlasnik i brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Evrope.

Telemach je dosad na području BiH prepoznat po inovativnosti ponuda, konkurentnim cijenama i kvaliteti telekomunikacijskih usluga  (tv, internet, telefon) neophodnih za ugodno i savremeno življenje i poslovanje.

Telemach

 

 

Proudly powered by WordPress