Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

PR koji se prvi suočio sa neugodnim pitanjima o “neugodnim mirisima” iz Preventa

Vedran Peršić, dugogodišnji rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije od 1. januara 2013. godine je prešao na novo radno mjesto. Naime, Vedran je sada zaposlenik Volksbank BH, članice Sberbank Europe, gdje radi kao voditelj marketinga i komunikacija. Vedran Peršić u Visokom će ostati zapamćen kao osoba koja je prva zvanično za medije progovorila otvoreno o smradu koji dolazi iz Preventa. Istina njegova interpretacija svega toga je bila “neugodni mirisi” i “muljni kolač”, što je sasvim razumljivo, ali bez obzira bio je prva osoba koja je u ime kompanije Prevent izašla u javnost i suočila se sa mnogobrojnim neugodnim pitanjima lokalne zajednice i nezavisnih medija. O razlozima svog prelaska, ali i izazovima sa kojima se susreće na novoj poziciji govorio je za eKapiju.

„Prelazak na novu poziciju je bio istinski poslovni izazov. Jedna od značajnijih svjetskih banaka Sberbanka je kupila Volksbanku BH, te na taj način ušla i na naše tržište. Banka je sada fokusirana na rebranding i predstavljanje klijentima. Drago mi je što ću biti dio tima koji će rukovoditi procesom uvođenja novog brenda na naše tržište“, kaže Peršić, dodajući da će to biti iskorak u njegovoj profesionalnoj karijeri.

„Ostajem i dalje u svijetu korporativnih komunikacija. Do sada sam se najviše bavio odnosima sa javnošću, a manje marketingom i oglašavanjem. Ovo je novi početak. Dobio sam priliku da vodim marketing i komunikacije u jednom tako dobro uređenom tržištu kao što je bankarsko“, priča Peršić.

Inače, posebno mu je drago što radi sa velikim brendom i u dinamičnoj sredini, kojoj može doprinijeti svojim iskustvom i znanjem, ali i unaprijediti svoje vještine, te naučiti nešto novo.

Iako je za ASA grupaciju radio pet godina, kaže da sada ne razmišlja o tome periodu, jer je pred njim izazov novog posla.

„Na starom poslu sam puno naučio, ali došlo je vrijeme za novi početak. Želim još da učim, da ojačam neke svoje vještine, ali i da pokažem svoje kvalitete, da podijelim iskustvo i znanje. Zato sam ovdje“, ističe Peršić.

Vedran Peršić je radio između ostalog u Međunarodnoj komisiji za nestale osobe, u Uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, te je dugo bio TV novinar. Predsjednik je Upravnog odbora Mreže Globalnog sporazuma UN-a u BiH.

A. Šulović/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress