Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Svi u Kino“ od 4. februara 2013.

altU periodu od februara do aprila 2013. godine u Gradskom kinu Visoko bit će prikazivani crtani filmovi za djecu iz svih osnovnih škola sa područja općine Visoko. Radi se o projektu Prevent festival animiranog filma koji ima za cilj promovirati kulturna dešavanja u Visokom. Ovaj festival, sa sloganom „Svi u Kino” počinje 04.02.2013. godine prikazivanjem crtanog filma Brave.

Projekcije će biti organizirane tokom čitave sedmice tako da će sve škole imati priliku posjetiti kino. Tačni termini projekcija bit će dogovoreni s direktorima škola i komunicirani učenicima blagovremeno. Prijevoz za učenike škola iz vangradskih područja će također biti obezbjeđen.

U proteklom periodu Prevent je izvršio određene radove na rekonstrukciji kina te presvukao sjedišta novim materijalom. Sve ove aktivnosti imaju za cilj stvoriti preduvjete za promociju kulturnih dešavanja u Visokom i afirmaciju ove vrste zabave za mlade. Prevent festival animiranog filma trajat će ukupno tri mjeseca tokom kojih će učenici imati priliku pogledati tri različita crtana filma koja je Prevent obezbijedio u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom.

„Veliki tvorac animiranog filma Walt Disney jednom je prilikom rekao da ljudi stalno idu naprijed, otvaraju nova vrata i rade nove stvari zato što su radoznali, a radoznalost nas stalno vodi novim putevima. Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini pokretač je razvoja društva i nastoji kroz svoje poslovanje uvijek otvarati nove puteve na polju društvene odgovornosti. Festival animiranog filma upravo je primjer ovakvog djelovanja. Nadamo se dobrom odzivu učenika i pozivamo sve da zimske dane provedu u društvu svojih vršnjaka uz omiljene crtane filmove” izjavila je Aida Salkić, PR Prevent grupacije.

Proudly powered by WordPress