Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nezvanično – Povjereništvo u OO SDP Visoko!?

Nakon što su na lokalnom nivou to redom uradili SDA, SBiH, A-SDA prema našim izvorima informacija bliskih SDP-u u Sarajevu uskoro bi moglo doći do uvođenja Povjereništva i u ovoj političkoj partiji. Sasvim je izvjesno i očito da je na snazi smjena generacija i interesa u političkom životu Visokog. Kao navodni razlozi mogućeg uvođenja Povjereništva u OO SDP-a Visoko navodi se niz razloga, a najčešće spominjani su: nepoštivanje Statutarnih rokova za održavanje Općinskog odbora i Predsjedništva stranke, katastrofalan izborni rezultat u zadnjih 10 godina zaključno sa posljednjim lokalnim izborima kada je SDP Visoko doživio i najveću blamažu pa tako trenutno ima samo 3 mjesta u zakonodavnom životu Visokog, što je najgori rezultat od prvih demokratskih izbora, a sve glasnije se spominje i ponašanja “visokih” funkcionera stranke tokom kampanje i nanošenja štete reputaciji SDP od strane istih.

Ako se potvrde ova saznanja u skorijem vremenu, ostaje pitanje ko bi to mogao biti novi predsjednik OO SDP-a Visoko i kako bi nakon Povjereništva moglo izgledati novo predsjedništvo stranke. Birači i simpatizeri socijaldemokratije u Visokom su prije tri mjeseca rekli šta misle i koga žele te među 25 ponuđenih kandidata izabrali tri kojima vjeruju. Prije toga, istina kompezacionom listom, Jasmina Zubić je na Općim izborima ostvarila mjesto u Federalnom parlamentu, tu su svakako i supružnici Spaho kao i sin dugogodišnjeg predsjednika ove stranke u Visokom Mahir Čengić.

U konačnici možda ništa ne bude od Povjereništva u visočkom SDP-u, ali je očito da se nešto unutar te partije dešava, slično dešavanjima koja su prethodila uvođenjima Povjereništava u OO SDA Visoko, OS SBiH Visoko i OO A-SDA Visoko.

Proudly powered by WordPress