Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstava “Režim” oduševila publiku

altPremijera predstave Režim u organizaciji Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero” održana je večeras u Gradskom kinu Visoko.

Glumci Adnan Mević i Rasim Pavica svojom su glumom oduševili mnogobrojnu publiku večeras ali pokazali i veliku dozu profesionalizma u svim segmentima večerašnje predstave. Dodatni učinak napravljen je pratnjom muzičkog benda Uncle Sen, koji je prisustvom na sceni dočarao muzički teatar.

–  Večeras je uslijedila dugo najavljivana premijera naše predstave. Ja se moram, prije svega, zahvaliti medijima koji su nas podržali u cijeloj ovoj priči i ja se iskreno nadam da smo opravdali njihovo povjerenje, kao i povjerenje publike koja je prisustvovala večeras. Vidjet ćemo šta će reći njihove ocjene, šta će reći i kritika, jer znate da je večerašnjoj premijeri prisustvovao i zvanični kritičar sa portala Kritika.ba, a bio je tu i direktor SARTR-a Nihad Kreševljekaović. Smatram da smo dali najbolje od sebe, pa vidjet ćemo reakcije. Sutra je repriza u potuno drugom ambijentu, drugačijoj izvedbi i drugačijem konceptu ali vjerujem da će i to biti interesantno publici. Ova predstava je od mene kao glumca najviše zahtijevala. Moram priznati da smo bili uplašeni kada se radi o publici. Ipak je februar i ovo je period kad narod nema novca, pa onda pozorište dođe kao luksuz. Ali večerašnja posjeta je naša najbolje nagrada – rekao je Rasim Pavica nakon premijere.

Već sutra, 8. februara, mladi talentovani glumci Udruženja „Confero” će svojoj publici prirediti još jedno iznenađenje. Naime, u Galeriji „Likum '76” bit će odigrana prva repriza ali će isti tekst biti prezentiran na potpuno drugačijoj režiserskoj postavci i drugačijoj ideji.

Proudly powered by WordPress